Op zaterdag 12 januari was de tweede plaatsingswedstrijd van de eerste en tweede divisie in Groningen. 

Op zaterdag 12 januari was de tweede plaatsingswedstrijd van de eerste en tweede divisie in Groningen. 

Nine Postma turnde in de categorie instap N1. Zij begon erg sterk aan de rekstok, waar ze een hoge opzwaai, losom en drie reuzen turnde. Ze had de maximale moeilijkheidsscore en behaalde de hoogste score van de hele dag op dit onderdeel met 13.700 punten. Nine bleef staan op de balk en liet daarmee zien vooruit te zijn gegaan ten aanzien van de eerste wedstrijd. Ook op de vloer turnde Nine een nieuwe plus: loopoverslag-overslag-flakflik. Het laatste onderdeel was sprong, waar ze met een mooie overslag 13.300 punten haalde. De tweede sprong ging helaas mis, waardoor Nine hier geen punten kreeg. Nine kreeg de gouden medaille en mag trots zijn op de 51 punten die zij gehaald zou hebben met de tweede sprong.

Sterre Verhulst turnde in de categorie pupil 1 N2. Sterre begon sterk op de sprong, waar zij het hoogste cijfer van haar categorie haalde. Aan de rekstok had Sterre de hoogste moeilijkheidsscore met een losom en drie reuzen. De eindscore was ruim de hoogste van haar categorie met 13.100. Het volgende toestel was balk, waar ze een stabiel boogje turnde. Helaas bleef ze bij de titkak niet op de balk staan. Op de vloer deed Sterre een hoge salto en turnde ze met meer uitstraling. Hier valt op vooral de spagaatsprongen nog winst te behalen. Sterre eindigde met maar 0,05 punten verschil met de nummer drie op een keurige vierde plek.

Dané Koenen turnde vandaag haar eerste wedstrijd in de categorie jeugd N2. Zij turnde twee keer een half in half uit op de sprong en werd hier tweede. Aan de brug turnde ze reuzen en een mooie streksalto af. hier valt nog winst te behalen in de moeilijkheid en de houdingen. Dané turnde goed op de balk met mooie flikflakken en een boogje voorover. Met een sprongetje viel zij één keer van de balk. Op de vloer lukten alle series en heeft Dané een goede ontwikkeling laten zien. Ook hier wordt gewerkt aan een hogere moeilijkheidswaarde. Voor Dané was dit een hele goede start, waarvoor zij bij  de prijsuitreiking de zilveren medaille voor de tweede plek kreeg.

Fenna Hoekstra turnde in de categorie jeugd N3. Zij begon met een stabiele balkoefening waarmee ze ruim boven de andere turnsters scoorde. Vervolgens turnde ze een keurige vloeroefening. Op de sprong turnde ze twee keer een half in half uit en haalde daarmee het tweede cijfer. Fenna was een week voor de wedstrijd ziek geweest en na drie onderdelen was het energielevel gedaald. Fenna haalde haar eerste reus helaas niet. Ze gaf niet op en probeerde het opnieuw. Het is haar gelukt, maar maakte het bij de afsprong weer even spannend. Doordat zij de enige turnster in haar categorie is die deze moeilijke oefening turnt, was score nog goed voor het tweede cijfer. Bij de prijsuitreiking kreeg Fenna de gouden medaille omgehangen.

In de categorie jeugd D turnde Thirza Scherjon. Zij bleef op de balk staan en haalde hier het derde cijfer. Op de vloer had Thirza de meeste moeilijkheid van haar categorie en werd hier tweede net als op de sprong. Hier turnde ze een mooie half in – hele draai uit. Tot slot begon Thirza haar brugoefening goed, maar op de bovenste legger ging er iets mis. Dit loste ze heel goed op en ze sloot de oefening dan ook goed af. Thirza kreeg tijdens de prijsuitreiking de bronzen medaille omgehangen voor de derde plek.

Sterre, Fenna en Thirza mogen de landelijke kwartfinale turnen en voor Nine en Dané zal op 9 en 10 februari de eerste kwalificatiewedstrijd plaatsvinden in Reuver.