Historie

adundo

G.V. ADUNDO – Dokkum

G.V. ADUNDO is op 17 september 1931 opgericht. Er werd getraind in het gymnastieklokaal van de Kweekschool met zo’n 19 leden. De vereniging groeide naarmate de jaren verstreken. In 2006 werd het 75-jarige bestaan van Adundo gevierd. De vereniging bestond uit vele trouwe leden. Sommige leden waren zelfs al 50 jaar lid!

 

Excelsior

C.G.V EXCELSIOR – Dokkum

De christelijke gymnastiekvereniging Excelsior is opgericht op 1 oktober 1904. Excelsior heeft zich door de jaren heen als een veelzijdige gymnastiekvereniging op de kaart gezet.

Fusie

In 2010 zijn geleidelijk aan de gesprekken begonnen tussen Adundo en Excelsior om te kijken of er een samenwerking mogelijk was. Beide verenigingen zagen in dat het beter was om samen verder te gaan als een vereniging. In oktober 2011 werd de nieuwe gymnastiekvereniging opgericht: Turn- & Gymsport Dokkum. Gelukkig waren er niet veel veranderingen voor de clubs en de leden.

 

Inmiddels heeft Turn- & Gymsport Dokkum meer dan 200 leden. Bij de vereniging kunnen diverse sporten worden beoefend: (peuter/kleuter) gymnastiek, turnen, acro, freerunning, lijnbal, herengym en combinatieles. Turn- & Gymsport Dokkum is voor alle leeftijden toegankelijk en staat voor veel sportplezier!