Droomstart acroteams Dokkum

Droomstart acroteams Dokkum

 

Ureterp 12/13 januari. Afgelopen weekend was de start van het acroseizoen in Ureterp. Maar liefst 22 teams van Turn- en Gymsport Dokkum betraden de wedstrijdvloer. Na twee dagen werd de balans opgemaakt; 7 teams veroverden de Gouden medaille, 4 teams mochten naar voren komen om Zilver in ontvangst te nemen en 4 teams kwamen in aanmerking voor Brons.

 

De oefeningen van TGD zagen er allemaal prachtig uit. Voor ieder team was een thema gekozen waarbij muziek, dans en kleding op elkaar afgestemd waren. De laatste weken is er ook hard gewerkt om de elementen technisch te perfectioneren. Salto’s werden dan ook hoog gegooid en balans elementen strak uitgevoerd.

Voor een aantal teams werd deze wedstrijd gebruikt als oefenwedstrijd omdat ze nog maar een aantal weken samen een team vormden of vanwege blessure niet voluit konden trainen. Ook deze teams hebben mooie prestaties neer gezet. De samenwerking met SV Damwoude werpt ook zijn vruchten af en de teams die de overstap hebben gemaakt of bij beide verenigingen trainen hebben een grote sprong voorwaarts gemaakt

 

Goud was er voor: Manou Storm en Yda Post (E jeugd) Jenny Lynn Kootstra en Silje van der Wal (D jeugd) Sarah van der Meulen Arwen Bo de Jager en Janet van der Meulen (D junioren) Mellanie Mertens en Dorinda Mertens (D junioren) Sanne Stuivenvolt Rianne Bakker en Silja Knoppers (E senioren) Lies Teertstra en Marije Elzinga (E senioren) Marieke de Beer Jildou Kootstra en Fore Postma (goud senioren)

 

Zilver verdienden: Ytsje de Roos, Anouk Knoop en nikita van Kammen (D jeugd) Jannah van der Velde en José Holtewes (E senioren) Gwenda Krol en Lieke van der Meer, Suzanne de Beer en Linda van der Bij (beide D senioren) Aukelies Ijbema Anna Nuveld en Baukje Anna van der Meulen (D senioren)

 

Bronzen medailles gingen naar; Caithlyn de Vries en Jildau Uiterdijk (E jeugd) Dian Smid en Anke Emma Blom (D junioren) Jessica Dijkstra en Charissa Terpstra (E senioren)Baukje van Meekeren, Baukje Post en Chantal Visser (D senioren)