Acro

De muziek neemt jullie mee. Je klimt op de schouders van je partner en ademt diep in. Het volgende
moment vlieg je door de lucht, terwijl je een salto maakt. Je voelt dat het publiek haar adem
inhoudt. Wat een gaaf gevoel!

Houd je van turnen, acrobatiek en samenwerken? Dan is acrobatische gymnastiek iets voor jou.
Bij deze sport draait het allemaal om samenwerking. Tijdens een oefening maak je salto’s en sta

je ondersteboven op elkaar. Het is fantastisch om naar te kijken en vooral heel gaaf om te doen!
Je werkt in tweetallen of in een groep aan je vaardigheden, kracht en coördinatie.
Acro is een combinatie van turnen, acrobatiek en dans met als bijzondere eigenschap dat het een
teamsport is.

 

Recreatie acro

In de recreatie acro wordt gewerkt aan de basisbeginselen van acrogym. Er wordt veel gefocust op individuele talenten van de sporter om op deze manier uit te bouwen naar het werken binnen een variërende teams waarbij talenten elkaar aanvullen. Om te beginnen heb je geen ervaring nodig en de lessen kunnen worden aangepast aan jouw niveau. Naast het oefenen van basisbeginselen wordt er ook gewerkt aan een eventuele doorstroom naar een van de selecties waar ook wedstrijden worden gedaan.

 

Instap selectie acrogym

In de instap selectie van acro wordt, net als bij de recreatie, gewerkt aan de basisbeginselen van acrogym. Sporters (jongens en meisjes) van vier tot en met twaalf jaar kunnen werken aan individuele kwaliteiten die binnen het (vaste) team elkaar aan kunnen vullen. Er wordt op een laagdrempelig niveau gewerkt aan de basisbeginselen van de sport die passend zijn bij leeftijd en niveau van de sporter. Naast het oefenen van basisbeginselen wordt er ook gewerkt aan een wedstrijdoefening die tijdens twee speciale instap wedstrijden aan een echte jury worden getoond.

 

 E/D/C-selectie acrogym

In de E/D/C-selectie wordt er gewerkt in (vaste) teams. In deze groep hebben sporters de basisbeginselen onder de knie en werken ze aan het verbeteren en vernieuwen van elementen en het meekomen met de leerlijn. Ook werken sporters aan doelen, kracht en lenigheid binnen hun team. Op deze manier kunnen sporters het beste uit zichzelf halen, zowel fysiek als mentaal, en op wedstrijden zelfverzekerd de vloer op stappen om hun oefening aan de jury te tonen.

 

Acro individueel

In de acro individueel wordt er aandacht besteed aan de individuele talenten van sporters, waar in andere (selectie)trainingen minder tijd voor is. Sporters krijgen tijdens deze training de kans om te werken aan technieken, kracht, lenigheid en individuele elementen zoals paaltjes of acrobatische series. Deze training is verplicht voor selectiesporters (bovenpartners en onderpartners) die naast acrogym niet turnen. Het is niet mogelijk om aan deze training deel te nemen als er niet in een selectie wordt getraind. 

Tijdens de bovenpartner training wordt er gewerkt aan kwaliteiten die je nodig hebt om door te groeien als bovenpartner zoals paaltjes, heffen, arabier flikflak, eigen doelen, etc.

Tijdens de onderpartner training wordt er gewerkt aan kwaliteiten die je nodig hebt om door te groeien als onderpartner zoals kracht, technieken, arabier flikflak, eigen doelen, etc.

 

Ben je enthousiast geworden en wil je graag mee doen met acrogym? Schrijf je hier in voor de lessen!