Het nijntje beweegprogramma

KNGU_Online_Keurmerk-definitief-1

Nijntje, de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) en Turn- en Gymsport Dokkum gaan een meerjarig samenwerkingsverband aan met de ambitie om meer kinderen uit Dokkum e.o. tussen de twee en vijf jaar te stimuleren om spelenderwijs kennis te maken met de grondvormen van bewegen.

Bij Turn- en Gymsport Dokkum worden peuters en kleuters op positieve en speelse wijze gestimuleerd om te bewegen, te ontdekken en grenzen te verleggen. Gedurende twintig lessen maken peuters en kleuters kennis met de grondvormen van bewegen. Aan het einde van deze reeks lessen krijgt ieder kind een officieel diploma mee. Idealiter wordt het Nijntje Beweegdiploma behaald voordat kinderen aan andere sportieve activiteiten deelnemen zoals het zwemdiploma. Met het beweegdiploma 1 en 2 heeft het kind een motorische basis om uiteindelijk motorische bewegingen sneller op te nemen in het geheugen waardoor kinderen klaar zijn om hun sportiviteit om te zetten in een leefstijl.

Tijdens de lessen kan ieder op eigen manier ontwikkelen, het gaat er niet om wie de beste is, maar het bijwonen van de lessen en het verleggen van grenzen, dat uiteindelijk een brede glimlach opleveren vinden we veel belangrijker!

 

Dinsdag 15.30 – 16.30 Nijntje gym (2 t/m 5 jaar)          Turnhal

 

Voor meer informatie http://www.beweegdiploma.nl/ of mail naar maximefeenstraa@hotmail.com