Friese kampioenen Turn- en Gymsport Dokkum

Friese kampioenen Turn- en Gymsport Dokkum
 
Op 11 juni werd in Lemmer het Fries Kampioenschap turnen gehouden. In de eerste wedstrijdronde was het de beurt aan het team middenbouw niveau 5 met Silke Wiersma, Esmee Mullender, Nynke Posthumus, Ellin de Boer, Marinthe Mullender en Nienke Hiemstra. De start op het toestel brug was niet zoals gehoopt, maar dit maakten ze op de andere toestellen ruimschoots goed. Uiteindelijk wonnen ze met een ruime voorsprong het goud en mochten ze de titel Fries Kampioen in ontvangst nemen.
In baan B mochten Miryanna Folkertsma en Chantal Sijtsma beginnen met brug. Dit is altijd een lastig toestel en de jury was streng. Gelukkig turnden ze op balk, vloer en sprong ook keurige oefeningen en werden daar mooie cijfers gehaald. In een heel sterk veld, waarbij de punten dicht bij elkaar lagen werd Miryanna 15e en Chantal 16e.
In de tweede wedstrijdronde kwamen Yfke Wierda en Milena Eelkema in actie, uitkomend in Jeugd G. Als snel werd duidelijk dat het deelnemersveld dicht bij elkaar lag in deze categorie. Helaas maakten ze beide een fout op brug waardoor een hoge klassering er niet meer in zat. Ze eindigden hun wedstrijd op vloer en lieten hier allebei een prachtige oefening zien. Milena behaalde hier zelfs de hoogste score van haar categorie.
In de laatste wedstrijdronde was het de beurt aan het team middenbouw niveau 4. Silje van der Wal en Anne Sophie Kraamer meededen vormden hier een team samen met Wik-ftc en Hanzestad. Er werd een goede wedstrijd geturnd, waarbij het podium met een klein verschil net werd gemist. Een mooie vierde plek was het resultaat.