Goede turnresultaten in Groningen

Goede turnresultaten in Groningen
 
Zondag 12 juni waren de toestelfinales en de teamwedstrijd supplement D in Groningen. Janne Arjaans, Thealde Holwerda en Lieke van der Wal turnden samen in een team. Janne sprong voor de eerste keer op een wedstrijd een tsukahara op het onderdeel sprong, Thealde turnde een prachtige losom naar handstand en Lieke een losse radslag op de balk. Het team kreeg het goud omgehangen en over de hele dag eindigden ze op de derde plaats.
Daarnaast hadden Janne en Lieke zich ook voor drie toestelfinales geplaatst die ze in dezelfde ronde moesten turnen. Op de brug won Janne brons en op de balk het zilver. Op het onderdeel vloer won Lieke het zilver.
Bij de junioren D turnde Fenna Hoekstra zich op de balk naar het goud, op de brug naar het zilver en op de vloer naar het brons.
Ook bij de middenbouw niveau 3 waren er toestelfinales behaald. Mare van der Meulen mocht op brug turnen en haalde een mooie vijfde plek. Lieke van der Meer turnde zich naar de vijfde plek met twee mooie sprongen. Janet van der Meulen eindigde als zesde met een mooie vloeroefening. Nikée Feitsma won op het onderdeel brug en vloer zilver. Tessa van der Vliet won op het onderdeel vloer brons.
Het was een succesvolle laatste turnwedstrijd van het seizoen voor deze dames.