Drie Friese kampioenen voor Turn- en Gymsport Dokkum!

Drie Friese kampioenen voor Turn- en Gymsport Dokkum!

Op zaterdag 28 mei was het Fries kampioenschap turnen in Joure.
Ellin de Boer en Nynke Posthumus mochten meedoen in de categorie middenbouw niveau 5. Nynke ging de wedstrijd met twee blaren op haar handen in, maar ondanks dat werd ze eerste op de brug. Op de andere toestellen eindigde ze tevens bovenin, op de tweede plaats. Ellin turnde erg netjes en behaalde op de balk en vloer de eerste plek. Bij de prijsuitreiking mochten ze samen het podium op.
Nynke won het goud en daarmee de titel Fries kampioen en Ellin won het zilver.
In de andere baan turnde Thealde Holwerda in de categorie jeugd 3e divisie. Thealde turnde een sterke meerkamp waar ze vooral op de brug boven de concurrentie uitsteeg. Thealde won met haar meerkamp goud en daarmee de titel Fries kampioen.
‘s middags was het de beurt aan Silje van der Wal binnen de middenbouw niveau 4 en Swany de Haan bij de senioren 3e divisie. Silje begon de wedstrijd met een val van de brug. Op het onderdeel balk herpakte ze zich fantastisch met een zeer stabiele oefening, net als op de vloer en sprong. Swany pakte de jury in met haar vloeroefening, waaraan ze een overslag schroef had toegevoegd. Dit werd beloond met het hoogste cijfer. Silje won goud en de titel Fries kampioen en Swany won zilver.