Zaterdag 19 januari 2019 werd in Kollum de 1e plaatsingswedstrijd van de niveaus D2 en D3 georganiseerd.

Zaterdag 19 januari 2019 werd in Kollum de 1e plaatsingswedstrijd van de niveaus D2 en D3 georganiseerd.

In de eerste wedstrijd turnden Chantal Aletta Sijtsma, Lilly Bouman, Miryanna Folkertsma en Yfke Wierda in de categorie Pupil 1 D3. Zij begonnen hun wedstrijd op de brug. Er werd heel netjes gezwaaid en met twee keer een mooie ondersprong en twee keer voorover duikelen tot hoekhang was de kop eraf! Daarna was de balk aan de beurt. Yfke en Miryanna lieten hier een mooie handstand zien. Daarnaast maakte Miryanna ook een prachtige koprol waarbij ze keurig bleef zitten op de balk! Chantal heeft erg veel vooruitgang geboekt in de netheid en in haar uitstraling is ze ook gegroeid, wat duidelijk zichtbaar was. Met opgeheven hoofd stond ze op de lange mat en ze turnde heel netjes en beheerst.  Het laatste toestel was de sprong. Dit was voor Lilly een spannend onderdeel, maar ze sprong 2 heel erg mooie handstand platvallen!  Lilly eindigde in het eindklassement op de 20e plek, Miryanna werd 14e, Chantal 6e en Yfke kreeg met haar 5e plek een bronzen medaille omgehangen!

In de andere baan turnden Bente Zijlstra, Maureen Oud, Nathalie Hoekstra en Nynke Dijkstra in de categorie Jeugd 1 D3.  Zij mochten beginnen op de balk. Hier was Bente bij het inturnen wat raar gevallen met de koprol, maar tijdens de wedstrijdoefening rolde ze kaarsrecht en bleef daarbij op de balk! Nathalie turnde zo netjes dat ze het hoogste cijfer kreeg van haar categorie op dit toestel! Ook op de vloer werd er laten zien dat deze turnsters thuis horen in dit niveau. Nynke behaalde zelfs het op één na hoogste cijfer met haar strakke oefening. Op de sprong lieten Bente, Maureen, Nathalie en Nynke zien dat ze hard getraind hebben op hun overslagen over de kast. Bente behaalde het 3e cijfer op de sprong!  Als laatste gingen ze naar de brug. Voor dit toestel was Maureen het meest zenuwachtig, vanwege het ophurken. Gelukkig ging dit helemaal goed en daarbij kreeg ze ook nog eens het 3e cijfer van haar categorie op dit toestel! In het eindklassement eindigde Bente op de 9e plek, Nynke op de 7e plek, Maureen werd 5e en Nathalie mocht op het podium plaatsnemen voor de 1e prijs!

In de tweede wedstrijd mochten Aukje Feenstra, Danique Pijper, Jennifer de Vries en Mirjam Slager hun oefeningen laten zien in de categorie Pupil 2 D3. Hun eerste toestel was de vloer. Ze begonnen sterk met nette oefeningen en gingen met opgeheven hoofd door naar het volgende toestel, de sprong. In dit niveau moeten ze 2 keer een handstand platval over een kast springen. Aukje, Danique, Jennifer en Mirjam hebben laten zien hoe erg ze aan elkaar gewaagd zijn, want de cijfers lagen heel erg dicht bij elkaar. Jennifer en Danique hadden zelfs precies hetzelfde cijfer! Na het springen gingen ze naar de brug. Hier werd met rechte knieën gezwaaid en de jury keek op van de prachtig hoge ondersprongen van Mirjam en Jennifer! Mirjam kreeg zelfs het 4e cijfer op dit toestel, met maar minder dan 0,4 punt verschil met het hoogste cijfer! Na de brug kwamen de zenuwen toch weer even terug, want het laatste toestel was de balk. De turnsters moesten hier toch een paar vallen incasseren, maar er werden ook persoonlijke doelen behaald, bijvoorbeeld: nieuwe opsprongen die geturnd werden, voor het eerst een handstand in de oefening en de koprol gelukt.  In het eindklassement eindigde Mirjam op de 12e plek, Danique werd 10e, Aukje 9e en Jennifer werd 6e.

Van de B selectie kwamen in de derde wedstrijd Sterre de Vries en Myla Jagersma in de categorie pupil 1 D2 in actie. De wedstrijd startte op sprong, twee nette handstand platvallen werden er geturnd. Op brug liet Myla een nette opzwaai buikdraai zien, iets waar ze hard voor heeft getraind. Sterre liet zien wat een kracht ze heeft bij de hoekhang aan de brug. Op balk turnden ze beide netjes en stabiel. Alleen bij de koprol ging het helaas even mis, maar wat hebben ze zich goed herpakt! Het laatste toestel vloer, hier hebben ze allebei hele nette oefeningen gedraaid. Bij de prijsuitreiking mocht Sterre op de derde plaats gaan staan en Myla mocht op het hoogste podium gaan staan en werd eerste!

Er is heel goed geturnd en we kijken dan ook terug op een prachtige wedstrijddag!