2e plaatsingswedstrijd van niveau D2/D3

Zaterdag 14 maart was de 2e plaatsingswedstrijd van niveau D2/D3, deze keer in Buitenpost.

De eerste wedstrijd was Amélie Monsma aan de beurt in instap D2. Ze turnde al een stuk stabieler dan de vorige keer, want dat was haar eerste wedstrijd. Ze eindigde dan ook op een mooie 9e plaats. Helaas was Nynke Graansma ziek en kon ze niet deelnemen aan deze wedstrijd.

De 2e wedstrijd turnden er verschillende turnsters van TGD. Fardau Schilstra kwam uit in pupil 1 D2. Ook zijn turnde haar wedstrijd beter dan de vorige keer. Weer een mooie, nette vloer oefening. Helaas wel een val van de balk met de koprol. Ze eindigde op een knappe 15e plaats.

 

In deze wedstrijd mochten ook Famke Bruinsma, Elianne de Jong en Nanouck Rijskamp hun oefeningen laten zien. Zij kwamen uit in de categorie Jeugd I niveau D3.

Voor Elianne was het haar eerste wedstrijd dit jaar, maar ze was helemaal niet zenuwachtig!

Nanouck was deze dag jarig, dus was ze een beetje ergens anders met haar gedachten, maar ze heeft de oefeningen heel goed gedaan.

Vooral op de sprong en de brug hebben de dames goede verbeteringen laten zien! De balk blijft een moeilijk onderdeel met de handstand en de koprol, maar de rest van de oefening ging bij alle drie de dames heel netjes.

 

In de derde wedstrijd waren Elisabeth Schregardus, Iris Visser, Demi Leistra, Tatum Keegstra en Julia Cuperus aan de beurt.

Iris had vandaag niet helemaal haar dag. Bij de tweede sprong kwam ze niet helemaal goed uit en belandde haar sprong op de buik. Ook de balk ging niet helemaal zoals gepland, maar de koprol had ze er wel heel netjes op!

Tatum en Julia begonnen hun wedstrijd op de balk. Hier blijft de koprol een moeilijk onderdeel, maar ze turnden verder een hele nette oefening. Op de andere drie toestellen: de vloer, sprong en de brug, zijn beide dames goed vooruit gegaan.

Demi liet net als bij de vorige wedstrijd, een prachtige handstand-platval op de sprong zien! De andere toestellen gingen ook heel erg goed. Ze mistte met een heel klein verschil het podium en eindigde op een keurige 4e plek.

Elisabeth, Iris en Demi begonnen op de vloer. Hier begon het voor Elisabeth wat vervelend, want de jury had haar oefening niet kunnen zien door een flits van een tablet. Gelukkig was de jury heel coulant en mocht ze haar oefening opnieuw doen. Dit vond Elisabeth helemaal niet erg gelukkig en turnde weer een mooie vloeroefening. Ook de andere toestellen gingen heel erg goed! Dit werd dan ook beloond met de bronzen medaille!

 

In de 4e wedstrijd kwamen de laatste 3 turnsters van T&GD in actie. Dit waren Naomi Galluzzi, Dione Jarin Mellink en Anke Hiemstra. Zij kwamen uit in de categorie Pupil II, niveau D3.

Ze begonnen op het zenuwtoestel, de balk. Hier werd wel een beetje duidelijk dat ze toch wat zenuwachtig waren. Gelukkig was dat na dit toestel snel voorbij.

Op de vloer gingen de oefeningen naar behoren.

Na de vloer kwamen bij Dione de zenuwen toch weer wat terug. Zij heeft een beetje moeite met de sprong, maar het is gelukt om een handstand-platval te springen! Helaas lukte dit bij de eerste sprong niet.

Sprong is wel een toestel waar Anke goed in is. Dit heeft ze ook deze wedstrijd weer laten zien!

Als laatste gingen de dames naar de brug. Hier had Naomi al de hele wedstrijd naar uit gekeken en dat was te zien aan haar oefening. Deze ging namelijk heel erg goed, met hele rechte knieën.

 

Alle turnsters kunnen terugkijken op een geslaagde dag!

Het wachten is nu op de uitslagen en op de doorstroming naar het FK.