1e plaatsingswedstrijd Stiens (3e en 4e divisie)

B-selectie

 

Angela Zevenhuizen en Arwen Bo de Jager kwamen uit in niveau jeugd D1. Ze begonnen bij de brug. Hier liet Angela een prima oefening zien, alleen de ophurk kan nog wat verbetering gebruiken. Arwen Bo had helaas last van een forse griep, maar wou het toch proberen vandaag. Haar brug is normaal een van haar beste onderdelen, maar deze ging vandaag niet helemaal zoals gepland, ze had een val bij de ophurk. Daarna door naar de balk waar de dames allebei een keurige oefening lieten zien maar allebei eraf vielen met de radslag. Op de vloer turnden ze een goeie oefening met veel plusjes, alleen door de zenuwen gingen ze allebei iets te snel. Als laatste de sprong, dit beheersen ze allebei goed en op dit onderdeel had Angela dan ook het 2e cijfer en Arwen het 3e. Angela eindigde in het eindklassement 4e en Arwen Bo, ondanks haar griep, als 5e. Een knappe prestatie en als ze even aan de laatste dingen werken zit er voor de volgende keer zeker nog een hogere notering in!

 

De 2e wedstrijd waren Anouk Knoop en Liesbeth Terpstra aan de beurt in pupil 1 D1. Zij begonnen bij de vloer, hier allebei een goede oefening met allebei plusjes geturnd. Anouk had hier dan ook in deze categorie het hoogste cijfer en Liesbeth het 3e. Daarna op de sprong lieten ze een mooie overslag over de kast zien en daarna een hurksalto. De brug was het volgende toestel. Hier waren beide dames nerveus voor omdat ze er soms nog wel eens afvallen met de ophurk, zo niet vandaag! Als laatste de balk. Helaas een val voor Anouk met de radslag maat verder een keurige mooie oefening! Liesbeth viel met de koprol en vergat helaas wat elementen, daardoor had ze gelijk 2 punten aftrek. Anouk mocht de zilveren medaille in ontvangst nemen! En Liesbeth eindigde op een mooie 5e plaats.

 

De 3e wedstrijd kwamen Jenneth Broeders en Anna Wytske Holwerda in actie in pupil 2 D1. Ze starten op de vloer. Ze turnden allebei een goede Arabier flik flak, hier hadden ze ook hard op getraind. Helaas kwam Anna Wytske buiten de lijnen terecht. Daarna naar de sprong, dit beheersen beide dames goed en lieten dan ook wen mooie overslag en daarna een salto zien. Ook voor deze dames is de brug spannend, maar de ophurk lukte hier ook en Jenneth liet een mooie hoge salto af zien. Als laatste de balk. Anna Wytske liet een mooie radslag zien maar had helaas wel veel kleine wiebels. Jenneth bleef ook staan met de radslag maar viel er daarna helaas nog 2 keer af. Anna Wytske eindigde als 23e en Jenneth als 24e.

 

Als laatste kwam Lianne Reitsma senior E in actie. Lianne werd vorig jaar Fries Kampioen en moest daarom promoveren naar niveau E. Lianne turnde een goede wedstrijd met op vloer een hoge arabier salto. Ook burg en sprong gingen naar behoren. Op balk waren de zenuwen helaas erg aanwezig en daardoor moest Lianne tweemaal de balk verlaten. Lianne eindigde als 1oe

 

A-selectie

 

Afgelopen zaterdag was de 1e plaatsingswedstrijd voor de Friese Kampioenschappen van de 3e en 4e divisie te Stiens.

 

 

In de eerste wedstrijd mochten gelijk 6 turnsters voor T&GD in actie komen. Ytsje de Roos en Delina van der Meulen (pupil 1, N3), Ilse Brijker, Doutzen Schilstra en Tessa de Graaf (jeugd I, N4) en Britt Ammersken (jeugd II, E).

 

Tessa scoorde het 1e cijfer op brug en turnde een mooie streksalto af. Doutzen turnde vandaag weer voor het eerst de radslag op de balk een hele overwinning! Ilse turnde voor het eerst een ½ in ½ uit op de wedstrijd een sprong met meer waarde dan de overslag. Britt turnde een mooie oefening op vloer met flikflak salto. Delina behaalde het eerste cijfer op vloer en turnde vele bonussen. Ytsje turnde sterk op balk en bleef goed staan met de radslag. In het eindklassement eindigden Tessa en Ytsje als 1e, Delina als 2e, Doutzen als 4e, Ilse als 6e en Britt als 14e. Voor de volgende wedstrijd zijn er zeker nog verbeterpunten waardoor de persoonlijke doelstellingen ook behaald kunnen worden.

 

 

In de tweede wedstrijd was het de beurt aan Flore postma en Marije Elzinga (instap, D1), Mara Beckers (junior, E) en Shirien Elbakry (senior, C). Flore scoorde zowel op de balk als op de vloer het 1e cijfer. Ook balk was sterk met een mooie koprol. Marije behaalde op balk het 3e cijfer en turnde een mooie handstandplat op sprong. Mara scoorde op sprong en vloer het 1e cijfer. Ze turnde voor het eerst een ½ in ½ uit op de wedstrijd. Shirien turnde sterk op brug met het 1e cijfer en balk 2e cijfer. Ondanks het feit dat de wedstrijd niet in het herstelschema van Shirien paste heeft ze met aangepaste oefeningen laten zien dat ze nog steeds meedraait. Tijdens de prijsuitreiking mocht Flore het goud ophalen voor de 1e plek, Shirien het zilver voor de 2e plaats en Marije het brons voor de 3e plaats. Mara sloot aan in de rij met een 4e plek.

 

 

Femke Andringa, Aukje de Beer (senioren, D) en Froukje Sliedrecht (junior, D) mochten in de 3e wedstrijd aantreden. Femke en Aukje scoorden sterk op sprong met het 2e en 3e cijfer. Aukje turnde een goede brug zonder stopjes en ook Femke kwam haar brug oefening goed door. Balk gooide roet in het eten voor allebei de dames waardoor het podium niet meer haalbaar was. Froukje scoorde hoog op sprong en balk met het 1e cijfer. Haar arabier op de balk stond als een huis en de rest van de oefening was ook zelfverzekerd. Froukje werd 1e, Femke 4e en Aukje 8e.

 

 

Inge Heidstra (pupil 2, N3), Janna van der Meulen, Elske Zuidema en Jikke de Hoop (senior, E) waren in de laatste wedstrijd aan de beurt. Janna scoorde sterk op sprong en vloer met het 1e cijfer. Op vloer een hoge arabier streksalto. Jikke scoorde goed op brug met een mooie kip ½ draai behaalde zij het 2e cijfer. Op vloer had zij minder geluk, de verkeerde muziek bracht haar op vloer in de war en daardoor lukte de arabier salto niet. Elske turnde goed op vloer met een mooie arabier flikflak. Inge had wat minder geluk vandaag, op brug kon er niet geturnd worden zoals het zou moeten en daardoor maakte tijdens het inturnen een vervelende val. Inge herpakte zich goed en turnde daarna haar brugoefening goed uit. Janna mocht op het podium komen voor de 2e prijs, Jikke eindigde als 11e , Elske als 12e en Inge als 13e. Voor de laatste drie dames is er zeker nog een grote sprong in het klassement mogelijk tijdens de volgende wedstrijd.

 

 

Al met al een hele succesvolle dag voor T&GD met 4 gouden medailles, 4 zilveren medailles, 1 bronzen medaille en 4 vierde plaatsen waarbij het vaak maar hondersten verschilde met nummer 3.