1/4 finale Waddinxveen

Afgelopen zaterdag kwamen er twee turnsters in actie tijdens de 1/4 finale in Waddinxveen. Wietske de jong (pupil 1, N2) en Swany de Haan (jeugd 2e divisie, D)

 

Wietske mocht de toestellen afwerken in olympische volgorde en begon op sprong. Ze turnde een overslag en een streksalto. De zenuwen waren aanwezig en de sprongen waren ook iets minder dan we gewend zijn, maar de kop was er af! Op rekstok was de doelstelling om de bonus te halen: 3x een reusje. Wietske turnde de beste oefening van het seizoen en er zit zeker nog rek in de uitvoering. Op balk turnde Wietske vandaag voor het eerst een nieuw element: boogje tiktak. Met inturnen stond ze als een huis en ook de andere sprongen gingen naar behoren. De wedstrijdoefening ging goed maar het boogje tiktak lukte helaas net niet. De afsprong radslag-salto was mooi en hoog. Wietske noteerde hier het 8e cijfer. Een prima balkoefening met voor het eerst een tiktak! Op vloer turnde Wietske de beste oefening van het seizoen, ze was zichtbaar aan het genieten. Ook op vloer werd een nieuw element geturnd, de stutrol 1/2 draai en deze ging heel erg goed! Op dit onderdeel werd het 6e cijfer genoteerd. Wietske turnt op balk en vloer bijna alle bonussen, op allebei de onderdelen mist ze er nog 1 en we gaan er hard aan werken om deze tijdens de halve finale in de oefening te turnen. Ja jullie lezen het goed, Wietske heeft zich met een 8e plek geplaatst voor de 1/2 finale van het NK turnen!

 

Swany begon haar wedstrijd op de balk en ze was meteen als 1e aan de beurt! De oefening met een erg hoge moeilijkheid ging erg goed. Alleen bij de combinatie wisselspagaatsprong-sisonne had ze een grote wiebel na de sisonne, maar de rest stond als een huis. De jury beloonde de oefening niet zoals verwacht, waar dit aan gelegen heeft, geen idee.. Met opgeheven hoofd naar het volgende onderdeel: vloer. Ook Swany was zichtbaar aan het genieten op vloer, de oefening werd met flair uitgevoerd en ook de sprongen waren hoog. Ditmaal werd Swany wel beloond voor haar optreden, ze noteerde het 7e cijfer. Op sprong turnde Swany tweemaal een 1/2 in 1/1 uit. Volledig ingedraaid en super beheerst werden de sprongen uitgevoerd en de jury had dit goed gezien. Het 2e cijfer op dit toestel, super! Het laatste onderdeel, brug, is erg spannend voor Swany. Het toestel loopt in de trainingen niet altijd even lekker maar op de wedstrijden staat Swany er steeds maar weer. Ze turnde de oefening in één keer door, zonder stop en een hoge streksalto 1/2 draai als afsprong. Ook Swany mag aantreden tijdens de 1/2 finale NK turnen, met een 10e plek plaatst zij zich hiervoor.

 

Gastturnster Evelyn Bakker kwam vandaag in actie in Waddinxveen en heeft met een 8e plaats ook een ticket voor de 1/2 finale bemachtigd!

 

Een goede wedstrijd om te zien hoe we er voor staan, waar we aan moeten werken en hoe de concurrentie er voor staat. Dit alles nemen we mee om tijdens de 1/2 finale de strijd aan te gaan om een ticket voor de finale te bemachtigen!

IMG_3818 IMG_3823 IMG_3824 IMG_3830