2de plaatsingswedstrijd in Harkema

Op zaterdag 29 maart was de tweede plaatsingswedstrijd van de jongste turnsters van Turn- en Gymsport Dokkum in Harkema.

Trienke Hiemstra en Benthe Stortelers turnden in de categorie pré instap D5. Ze hebben laten zien dat ze sinds de eerste plaatsingwedstrijd weer veel geleerd hebben en dit resulteerde in nette oefeningen, vooral op de brug en balk.

Meike Tea Douma, Sylke Hamstra, Silke Wiersma en Annet Tilma turnden in de categorie pré instap 2 D4. Meike turnde goed, maar helaas ging de brug flink mis en eindigde ze deze keer op de 18e plek. Sylke turnde overal stabiel en eindigde als 9e. Silke werd eerste op de sprong en brug, Annet werd tweede op sprong en derde op balk. Bij de prijsuitreiking kreeg Annet het brons omgehangen en Silke de zilveren medaille.

Lieke van der Veen, Janna Bandstra en Ilse de Vries turnden in de categorie pré instap 2 D2. Lieke had een minder goede wedstrijd dan de vorige keer, maar blonk wel uit op de sprong uit, waar ze eerste werd. Lieke werd in het eindklassement vierde. Janna en Ilse turnden beide een stabiele wedstrijd, die werd beloond met wederom een zilveren medaille voor Ilse en de bronzen medaille voor Janna.

In de categorie pré instap 2 D1 turnden Elyze Wierda en Silke Vrieswijk. Zij turnden in het hoogst haalbare niveau voor deze leeftijd. Ze turnden een prima wedstrijd waarmee Elyze het goud won en Silke het zilver.

Fleur Mullender turnde in de categorie pré instap 1 D2, ook voor deze leeftijd het hoogst haalbare niveau. Ze werd op de sprong, brug en balk eerste en kreeg bij de prijsuitreiking de gouden medaille omgehangen.

Fleur Andringa, Lynn Bandstra, Neelke Lijzenga en Silde van de Polder turnden in de categorie pré instap 1 D4. Fleur werd eerste op de balk en eindigde door een fout op de brug deze keer als zesde. Silde heeft heel stabiel geturnd en eindigde vijfde. Neelke turnde op de brug vooral sterk en werd daar tweede en in totaal eindigde ze net naast het podium op de vierde plek. Lynn werd eerste op de vloer en kreeg bij de prijsuitreiking voor de meerkamp de bronzen medaille omgehangen.

In laatste wedstrijdronde was het de beurt aan Leanne van Dellen en Jildou van Hijum, die in de categorie instap D3 turnden. De zenuwen zorgden voor wat variatie in de oefenstof, maar ondanks dat hebben de meiden een goede wedstrijd geturnd. Jildou haar strakke brugoefening werd door de jury zelfs als 5e gewaardeerd. Al met al een goed leermoment voor volgend seizoen.

Het is nog afwachten op de doorstroming naar het Fries kampioenschap.