Friese Kampioenschap acro D/E-lijn in Dokkum

Aan Turn en Gymsport Dokkum was zaterdag 29 februari de eer om het Friese Kampioenschap van de D/E-lijn acro te mogen organiseren. ’s Ochtends vroeg om 6 uur waren de eerste vrijwilligers al aanwezig om deze dag mogelijk te maken voor de sporters. De vierkante vloer in elkaar zetten, de jurytafels en wedstrijdtafels klaarzetten, de kiss en cry hoek kreeg een plekje en de inturnhal werd klaar gemaakt. Alles stond klaar voor de sporters en de eerste oefening mocht starten. Ciska Snip en Charissa Terpstra mochten de dag aftrappen in de E senioren. Het andere senioren team doet mee aan de wedstrijden in een trio: Angela Zevenhuizen, Nienke Eelkema en Marinthe Mullender. In dezelfde lijn, maar een leeftijdscategorie lager in de duo’s kwamen Danielle Dijkstra en Yfke Wierda in actie, net als Caithlyn de Vries en Chantal Sijtsma. Jirte Ludema, Julia Ludema en Milena Eelkema waren aanwezig bij de trio’s in deze leeftijdscategorie, net als Yada Post, Manou Storm en Afina Hiemstra. In de jeugd E lieten Baukje Anna van der Meulen en Britt Metz hun oefening zien. De ochtendwedstrijd sloot af met de prijsuitreiking waar twee teams naar voren mochten komen voor een medaille. Baukje Anna en Britt kregen brons en Caithlyn en Chantal mochten zilver mee naar huis nemen.

In de middagwedstrijd was het de beurt aan onze D teams die zich geplaatst hebben voor deze wedstrijd. Vier teams kwamen in actie: in de jongste leeftijdscategorie, jeugd, lieten Flore Postma en Anne Sophie Kraamer hun oefening zien. Een leeftijdscategorie ouder deden Anouk Knoop, Ytsje de Roos en Jose Holtewes mee. In de categorie senior twee teams, een duo en een trio: Jannah van der Velde en Nikita van Kammen lieten hun oefening zien als duo. Sanne Stuivenvolt, Rianne Bakker en Linda van der Bijl kwamen in actie als trio. Bij de prijsuitreiking mochten weer twee teams naar voren komen op het podium. Flore en Anne Sophie werden beloond met een zilveren medaille voor hun oefening. Nikita en Jannah mochten ook naar voren komen, ze hebben de bronzen medaille gekregen.

Een wedstrijd met successen en hier en daar verbeterpunten voor mogelijk een volgende wedstrijd. De teams kunnen doorstromen naar de districtskampioenschappen die plaatsvinden op 28 maart. Deze doorstroming volgt deze week! Alle vrijwilligers die hebben mee geholpen deze dag waar te maken, nogmaals bedankt!