Podium voor Anne Sophie, Nienke, Chantal en Nynke

Zaterdag 7 maart was alweer de tweede plaatsingswedstrijd voor de Friese Kampioenschappen in Buitenpost.

In de eerste wedstrijdronde mochten de dames uit het niveau pupil 1 D3 in actie komen. In dit niveau komen maar liefst zeven turnsters uit voor Turn- en Gymsport Dokkum. De meiden lieten veel verbetering zien ten opzichte van de eerste plaatsingswedstrijd en dat werd gewaardeerd door de jury met hoge cijfers. Anne Sophie Kraamer mocht plaatsnemen op het erepodium en werd 3e. Ook Nienke Hiemstra wist een medaille binnen te slepen en werd 5e. Wederom werd haar oefening op brug beoordeeld met de hoogste score! Marinthe Mullender werd 8e, Eva Gardenier 10e (3e op sprong!) Vera Lapar 18e, Amber Renkema 19e en Lara Troosteinde 21e.

In de tweede wedstrijdronde was het de beurt aan de meiden in het niveau pupil 2 D3. Deze meiden turnden ondanks beide een val op balk een goede wedstrijd. In het grote deelnemersveld werd Miryanna Folkertsma 8e en Eline van der Wagen 15e. Een knappe prestatie! In deze wedstrijdronde mochten ook de meiden in het niveau jeugd 1 D3 laten zien wat ze de afgelopen tijd hebben geleerd. Ondanks een paar vallen hebben de turnsters de wedstrijd afgemaakt en dit resulteerde in mooie eindscores. Mirjam Slager werd 5e, Jennifer de Vries 7e en Aukje Feenstra 10e.

De wedstrijddag werd afgesloten door Chantal Sijtsma, pupil 2 D2 en Nynke Posthumus een Eva Kienstra pupil 1 D2. Alle drie turnsters hadden een mooie wedstrijd. Chantal turnde voor het eerst de radslag op balk en Eva liet een prachtige loopverslag op vloer zien. Helaas had Nynke een val bij brug maar dat maakte ze met haar balk en vloer weer helemaal goed.
Chantal werd 2de, Nynke 3de en Eva 5de. Prachtige resultaten voor alle meiden.

Al met al een zeer geslaagde wedstrijddag. Het is afwachten welke meiden doorstromen naar het FK.