Wedstrijd niveau F-G-H Surhuisterveen

Afgelopen zaterdag was de eerste plaatsingswedstrijd van niveau F-G-H in Surhuisterveen. Hier kwamen deze dag 13 turnsters uit voor Turn- & Gymsport Dokkum.

In de 2e wedstrijd was het de beurt aan Junior G: Esmee Mellink en Andrea Boonstra en Jeugd 2 G: Femmy Tjepkema en Nienke Hanemaaijer. Alle dames draaiden een mooie stabiele wedstrijd. Andrea en Esmee eindigden op een mooie 10e en 11e plek. Femmy kwam uit op een 11 e plaats en Nienke werd 15e.

De 3e wedstrijd was het de beurt aan de senioren niveau G en junioren niveau F. Rianne Bakker draaide een goede wedstrijd in de senioren G. Helaas een kleine val bij de balk maar haar prestaties werden beloond met een verdiende zilveren medaille. Bij de junioren F deden Marieke de Beer en Anelka Bouma mee. Anelka had helaas een blessure opgelopen de laatste training en draaide hierdoor niet wat ze normaal kan. Marieke is 3 jaar uit het turnen geweest, maar is dit jaar weer begonnen, ze heeft hard getraind en draaide een mooie, stabiele wedstrijd, op de balk haalde ze zelfs het hoogste cijfer. Ze eindigde op een 5e plaats.

 

In deze wedstrijd kwamen ook Fenna v/d Veen, Inge de Swart, Jessica Post, Demi Koenen, Jeltine Visser en Esmeralda Blom in actie bij de senioren niveau G.

Voor Jessica en Esmeralda was het hun eerste wedstrijd sinds ze (weer) zijn begonnen met turnen. Dit maakte het voor hun extra spannend! Ze lieten zien dat ze hun zenuwen te baas waren en turnden een mooie wedstrijd. Esmeralda eindigde op een nette 6e plek en Jessica eindigde als 9e in het eindklassement.

Voor Demi en Jeltine was dit niet hun eerste wedstrijd, maar wel hun eerste wedstrijd in dit niveau. Demi heeft een hele nette wedstrijd gedraaid, zonder grote fouten. Vooral op de vloer heeft ze veel verbeteringen laten zien, waaronder een hele mooie overslag!

Demi eindigde 8e in het eindklassement.

Jeltine had helaas een dag voor de training een ongelukje gehad, waarbij ze haar enkel bezeerd had. Uiteindelijk heeft ze geen grote fouten gemaakt, maar haar enkel heeft wel invloed gehad op haar scores. Ze eindigde als 12e.

Inge en Fenna kwamen vorig jaar ook al uit in dit niveau, maar zij hebben ook laten zien dat ze veel geleerd hebben het afgelopen jaar. Inge liet een mooie overslag over de pegasus zien, terwijl ze daar nog wat moeite mee had en Fenna kon aantonen dat ze uitblinkt op de brug, want hier behaalde ze het eerste cijfer van haar categorie binnen!

Inge eindigde op 10e plek en Fenna mocht de gouden medaille in ontvangst nemen!
Al met al kijken we met zijn allen terug op een geslaagde wedstrijd! Natuurlijk is er nog ruimte voor verbetering, dus we gaan hard trainen en we kijken uit naar de wedstrijd op 14 februari in Damwoude!