Tweede plaatswedstrijd derde divisie te Dalen

Op zaterdag 9 en zondag 10 februari was de tweede plaatsingswedstrijd van de derde divisie in Dalen.

Swany de Haan, Femke Damstra, Rosanna Bouma en Loren Golverdingen kwamen in actie bij de Senioren in niveau C. Op de balk begon Femke sterk met een strakke oefening. Loren turnde een net boogje voorover gevolgd door een flikflak. Rosanna turnde een handstand doorrol en een radslag gevolgd door een arabier. Swany stond sterk in haar schoenen en liet een mooie radslag zien gevolgd door een loopsalto voorover. Op sprong werd er netjes gesprongen. Swany behaalde zelfs het eerste cijfer van hun categorie, gevolgd door Rosanna, zij had het tweede cijfer. Op vloer was Femke even in de war bij de gymnastische serie maar herpakte zich super goed, met mooie series. Rosanna turnde een nette overslag salto. Op de brug liet Swany een mooie losom zien en Loren turnde mooi achter elkaar door. Bij de prijsuitreiking eindigde Rosanna op een mooie zestiende plaats, Femke eindigde net naast het podium op de vierde plaats. Swany en Loren mochten samen op het podium staan, Swany kreeg zilver en Loren kreeg goud!

In de andere baan turnden Lieke van der Meer en Sophie Beintema in de categorie instap N3. Ze begonnen sterk op de vloer, waar ze beide een nette oefening lieten zien. Sophie haalde hier als enige van hun categorie een score van boven de dertien punten. Sophie turnde hier vandaag sterk en werd hier eerste. Lieke haalde aan de rekstok de hoogste D-score met haar hoge opzwaai en turnde zich met haar mooie oefening naar de eerste plek. Sophie volgde er vlak achter met de tweede plaats. Waar Lieke op de sprong de vorige keer ook eerste werd, ging dit vandaag iets minder, maar haar score bleef boven de dertien. Het laatste onderdeel was de balk, waar ze helaas wel een val moest incasseren met de radslag. Tijdens de prijsuitreiking kreeg Sophie de zilveren medaille en Lieke won brons.

In de tweede wedstrijdronde was het de beurt aan Anke Emma Blom, die in de categorie pupil 1 N3 turnde. Ze begon op het onderdeel sprong, waar ze hard heeft gewerkt om de streksalto te turnen en dit is gelukt. Vol trots ging ze naar de rekstok, waar ze zich met hoge zwaaien naar de tweede plek turnde. Waar de balk op de vorige wedstrijd mis ging, ging dit nu super. Ze bleef de hele oefening op de balk staan en werd hier eveneens tweede. Het laatste onderdeel was vloer, waar Anke Emma goed turnde en het derde cijfer haalde. Anke Emma mocht bij de prijsuitreiking met twee punten verschil van de nummer vier het brons in ontvangst nemen.

Welmoed van der Bij turnde als allerlaatste van deze wedstrijddag in de categorie jeugd E. Welmoed startte de wedstrijd met een mooie brugoefening. Vervolgens bleef ze keurig op de balk staan. Ook haar vloeroefening was in moeilijkheid omhoog gegaan, doordat voor het eerst weer een salto kon springen. Zij is herstellende van haar blessure en turnde daarnaast voor het eerst weer een sprong met plank. Voor het onderdeel sprong, stond Welmoed op de derde plek. Helaas ging de sprong niet helemaal zoals gehoopt, maar toch was dit een mijlpaal. Welmoed is in het eindklassement op de twaalfde plek geëindigd in een deelnemersveld van 32 turnsters.

Op zondag mochten Janne Arjaans, Thealde Holwerda en Lieke van der Wal turnen in de categorie pupil 1 N3. Aan de rekstok werd mooi geturnd. Janne liet hier voor het eerst de kip zien en dit leverde haar het hoogste cijfer van hun categorie op. Ook Thealde turnde wederom een prachtige kip en erg hoge zwaaien. Zij kreeg een score die maar een paar honderdsten onder die van Janne was. Lieke oefent nog hard voor de kip en werd op dit toestel mooi vierde. Op de balk bleef iedereen staan en werd Thealde hier eerste. Op de vloer werd mooi geturnd, waarop ze alle drie een prima cijfer in de top kregen, net als op de sprong. Thealde haar landing van de overslag ging niet helemaal goed, maar ze kreeg voor haar streksalto het hoogste cijfer. Lieke werd met twee powervolle sprongen eerste op dit onderdeel. Bij de prijsuitreiking stond er een vol TGD podium: Janne kreeg goud, Thealde met een miniem verschil zilver en Lieke won brons.

In de andere baan turnden Jildou Halma, Ytsje de Roos en Delina van der Meulen in de categorie junior D. Ze begonnen goed op sprong, waar Jildou eerste werd met haar half in – heel uit. Ytsje deed een goede overslag. Delina haar sprong ging iets minder dan normaal. Gelukkig ging de brugoefening wel goed. Ytsje turde zich met een hele nette brugoefening naar het derde cijfer en Jildou werd hier eerste. Ytsje en Jildou bleven op de balk staan met hun oefening. Delina maakte een harde val op de balk, maar herpakte zich meteen en heeft haar oefening stoer en goed afgemaakt. Het laatste onderdeel was vloer, waarop Ytsje het derde cijfer pakte en Delina ook een mooie oefening liet zien. Jildou had hier veruit de hoogste moeilijkheid en werd ruim eerste op dit onderdeel. Dat ze hiermee punten heeft gepakt, werd duidelijk tijdens de prijsuitreiking, waar ze met ruim 2,5 punt verschil met de nummer twee het goud pakte. Ytsje mocht naast haar op het podium plaatsnemen en won brons. Delina eindigde op een keurige vijfde plaats.

Chayenne Bosch en Anne Jeannette Bouma turnden in de categorie pupil 2 N3. Zij begonnen met twee prima sprongen. Vervolgens lieten ze verbetering zien in hun brugoefening, waar ze prima cijfers hebben gehaald en Chayenne hierop eerste werd. Beide dames bleven keurig op de balk staan en Anne haalde hier met haar stabiele oefening zelfs het derde cijfer. Chayenne volgde er vlak achter met het vierde cijfer. Na drie rondes stonden beide dames bovenaan de ranking, maar ze moesten nog een onderdeel. Chayenne turnde zich hiermee naar de eerste plaats op dit onderdeel en kreeg tijdens de prijsuitreiking voor de hele wedstrijd het goud met twee punten verschil van de nummer twee. Anne turnde op de vloer een nieuw plusje die de D-score omhoog bracht. Helaas bevatte de oefening slordigheden, waardoor zij wat daalde in het eindklassement. Anne eindigde keurig vijfde.

Voor veel is de doorstroming naar de landelijke halve finale al zeker en voor een aantal wachten we vol spanning af. We kunnen terugkijken op wederom een zeer geslaagd weekend met prachtige resultaten van iedereen!