Twee Friese Acro titels naar Dokkum

Twee Friese Acro titels naar Dokkum

Zaterdag 16 februari was sporthal “de Doelstien” het toneel van de Regionale Kampioenschappen acro C niveau.
Twee van de vier te veroveren titels bleven bij de organiserende vereniging Turn- en Gymsport in Dokkum.(TGD) De teams van Dokkum behaalden drie podiumplaatsen, een tweede plaats en maar liefst twee teams wisten Fries kampioen te worden.

Een thuiswedstrijd de teams van TGD vier C teams, de vier teams hebben laten zien uitstekend mee te kunnen komen op dit niveau en dat de acroafdeling van TGD uitstekend bezig is .
Bij de junioren C veroverden Nynke Swart, Femke Heidstra en Nessa van der Wal de Friese titel met twee prachtige oefeningen. Ze kregen met hun emotionele balans oefening op muziek van de film Pearl Harbor de hele zaal stil.
Twee senioren C duo’s van TGD kwamen in actie. Beide teams wisten de concurrentie op ruime achterstand te houden. De hoogste dagscore voor balans was vandaag voor Shirien Elbakry en Chayenne Bosch, clubgenootjes Sanne Wolters en Nynke de Jong wisten de hoogste dagscore te behalen met hun tempo oefening. De twee teams houden elkaar goed in balans en het goud was voor Shirien en Chayenne terwijl Sanne en Nynke naast hen op het podium stonden om zilver in ontvangst te nemen.
Marije Odersma, Ingrid Zijlstra en Anne Margryth Adema kwamen uit in de categorie C senioren. Helaas kostte een opstap fout hen een podiumplaats. Maar ze bleven geconcentreerd en strak doorgaan waardoor ze op een mooie en verdiende vijfde plaats eindigden.