Tweede plaatsingswedstrijd voor de Friese kampioenschappen.

Kollum. Afgelopen zaterdag (8-4-2017) mochten er weer turnsters van Turn- & Gymsport Dokkum hun turnkunsten laten zien aan jury en publiek bij de tweede plaatsingswedstrijd voor de Friese kampioenschappen.

In de eerste wedstrijd begonnen Anouk Knoop en Demi Leistra (jeugd 1 D1), Marije Elzinga en Naomi Hardholt (pupil 2 D1).

Marije en Naomi mochten beginnen op het toestel brug. Marije liet een beheerste oefening zien met rechte knieën. Bij het inturnen ging alles heel netjes bij Naomi, maar helaas bij de echte oefening raakte ze met haar voeten de stok aan bij de afsprong en moest hierdoor een val incasseren na een hele mooie oefening waarbij het ophurken lukte! Gelukkig liet ze haar hoofd niet hangen en ging ze keurig door. Dit liet ze zien door mooi op de balk te blijven staan, de koprol was zelfs een eitje! Ook Marije liet een oefening zien waarbij ze netjes op de balk bleef staan. Ze eindigde haar oefening met een mooie radslag streksprong af. Op de vloer hebben beide dames de arabier flikflak gesprongen. Dat is een hele moeilijke serie, maar ze deden hem beide keurig! Op de sprong turnden ook beide dames twee mooie sprongen, namelijk de handstandoverslag over de kast en de salto. Naomi is derde geworden en Marije mocht op de tweede plaats staan!

Anouk en Demi zijn begonnen bij de balk, het meest spannende toestel. Anouk liet een goede oefening zien en bleef bij alle onderdelen op de balk staan. Demi begon de balk oefening heel goed en bleef met de radslag staan! Helaas moest ze later in de oefening toch de balk verlaten, maar heeft hem wel keurig afgesloten. Het volgende toestel was de vloer. Ze hebben alle twee een super oefening laten wat werd beloond met een hoge score. De wedstrijd werd vervolgd bij de sprong. Demi deed hier de moeilijkste sprong in haar categorie en wist deze ook nog eens super uit te voeren! Anouk liet een nette overslag met een halve draai zien. De dames sloten hun wedstrijd af bij de brug. Ook hier lieten ze zien dat ze de oefeningen goed beheersen en lieten alle twee een strakke oefening zien. Demi mocht het brons mee naar huis nemen en Anouk het goud!

In de tweede wedstrijd waren Dione Mellink, Mara Damstra en Anna Wensink (Jeugd 2 H) en Esmee Mellink (senior G) en Nienke Hanemeijer (junior G) aan de beurt. Lies Teertstra ontbrak als deelnemer vanwege een enkel blessure, maar was wel aanwezig om de meiden te coachen!

Dione, Mara en Anna begonnen op het toestel sprong. Tijdens de trainingen was de pegasus soms nog spannend voor Dione, maar we hebben hard gewerkt en dit was te zien! Twee handstandoverslagen heeft ze laten zien aan de jury! Anna liet ook zien dat ze de sprong beheerst en turnde deze keurig. Mara turnde ook twee nette handstandoverslagen op de sprong, ze kreeg hiervoor zelfs het eerste cijfer van haar categorie. Op de balk turnden alle drie de dames een mooie oefening waarbij de zenuwen soms nog wel te zien waren, maar iedereen bleef bij de oefening keurig op de balk staan. Bij de brug sloten Mara en Anna hun oefening af met een hoge hurksalto. Dione turnde een mooie oefening en sloot af met een ondersprong. Als laatste toestel kwam de vloer. Mara liet twee hele mooie series zien, namelijk de arabier flikflak en de loopoverslag. Anna turnde ook een mooie oefening met een sierlijke dans. Dione heeft flink geoefend op de handstandoverslag en op de wedstrijd lukte het gewoon! De dames kunnen terug zien op een goede wedstrijd! Dione is dertiende geworden, Anna zevende en Mara zesde.

Nienke liet een hele mooie vloeroefening aan de jury zien met nette series en een hele mooie dans. Ze kreeg hier dan ook het derde cijfer van haar categorie voor. Bij de brug turnde ze een keurige oefening met de hurksalto af. Op de balk wist ze te blijven staan met een goede oefening. Ze liet ook twee nette handstandoverslagen over de pegasus zien. Nienke is vijfde geworden, waar ze heel erg trots op kan zijn in een sterk deelnemersveld.

Esmee turnde in haar vloeroefening een mooie arabier flikflak en liet een nette oefening zien, dit werd dan ook beloond door de jury met het eerste cijfer van haar categorie. Op de balk bleef ze zelfs staan met de radslag en liet ze verder keurig haar oefening zien. Alleen bij de fouétédraai waren toch de zenuwen te zien, waardoor ze de balk moest verlaten. Bij het toestel brug eindigde ze haar oefening met een hurksalto af. Op de sprong behaalde Esmee zelfs het tweede cijfer van haar categorie met mooie handstandoverslagen over de pegasus! Esmee is vierde geworden, waarmee ze net naast het podium stond.