Chayenne Bosch plaatst zich voor het NK turnen!

Chayenne Bosch plaatst zich voor het NK turnen!

IMG_20170408_213032_656

Op zaterdag 8 april werd in Winterswijk de landelijke halve finale voor de tweede divisie gehouden. Van Turn- en Gymsport Dokkum hadden Chayenne Bosch en Jenny-Lynn Kootstra zich knap geplaatst tijdens de landelijke kwartfinale.

Chayenne Bosch mocht in de eerste wedstrijdronde aantreden bij de categorie Instap N2. We zaten daarvoor ’s ochtends al om vijf uur in de auto. Chayenne begon de wedstrijd op het onderdeel vloer en liet met een hoge score van 14.000 zien dat dit haar beste onderdeel is. Ook het onderdeel sprong werd netjes uitgevoerd met een overslag over de pegasus en een arabier streksprong. Aan de brug liet Chayenne zwaaien met een grote amplitude zien; bijna tot de handstand. Na drie onderdelen stond Chayenne er goed voor, maar ze moest het spannende onderdeel balk nog turnen. Waar ze tijdens de trainingen steeds op de balk bleef staan, viel ze er tijdens de wedstrijd helaas een keer af. Ze klom er gauw weer op en turnde de radslag vervolgens heel strak. Ondanks de val van de balk, heeft Chayenne laten zien dat zij zeker bij de beste turnsters van Nederland hoort. Ze heeft een ticket voor het bondskampioenschap behaald!

In de vierde wedstrijdronde was het de beurt aan Jenny-Lynn in de categorie Jeugd N3. Jenny-Lynn had er zin in en begon de wedstrijd dan ook erg goed op het onderdeel brug. Ze behaalde hier een mooie score van 13.400. Helaas ging het boogje op de balk mis, wat resulteerde in veel puntenaftrek. Op de vloer begon Jenny-Lynn sterk met een arabier-flikflak-streksalto en ook de stutrol met halve draai lukte. Jenny-Lynn had net een nieuw onderdeel geleerd; de overslag-salto, maar tijdens de wedstrijdoefening bleef ze hiermee helaas niet op haar voeten staan. Ze sloot de wedstrijd goed af met twee maal een half in – half uit over de pegasus. Door de gemaakte fouten, was doorstroming buiten bereik, maar ze mag zeker trots zijn dat ze hier gestaan heeft. Jenny-Lynn komt tijdens de toestelfinales in Vries nog in actie op de onderdelen sprong, brug en balk, waarvoor zij zich geplaatst heeft.