Tessa de Graaf behaalt ticket NK

Afgelopen zaterdag werd in Duiven de halve finale NK turnen 3e divisie georganiseerd. Voor Turn- en Gymsport Dokkum kwam Delina van der Meulen (pupil 1, N3) als eerste in actie. Waar Delina de dag ervoor nog met koorts in bed lag, stond ze vandaag toch paraat in Duiven. Niet fit maar toch willen turnen, bikkel! Delina turnde op alle toestellen mooie oefeningen, vooral op vloer blonk ze uit met bijna alle bonussen. De balk is een toestel waar Delina winst kan behalen, ondanks dat ze niet viel waren de sprongen net te laag en te voorzichtig om een hoog cijfer neer te zetten. Delina eindigde bij haar landelijke debuut op een 17e plaats.

 

Ilse Brijker, Tessa de Graaf en Doutzen Schilstra mochten in de categorie jeugd N4 hun turnkunsten vertonen. De dames startten sterk op sprong. Ook op brug kwamen ze goed mee, Doutzen miste op een haar na de toestelfinale brug. Het scheelde niet eens 0,2 punten. Op balk lieten de dames zien dat de 3e training, die sinds dit seizoen gevolgd wordt, wel degelijk invloed heeft op de resultaten. Waar ze vorig jaar (toen was de ½ finale ook in Duiven en stonden Doutzen en Tessa er ook) nog trilden als rietjes en alles onzeker oogde, stonden ze vandaag als kampioenen op de balk. Tessa turnde als eerste van de drie dames op balk en zette meteen de standaard met een super strakke oefening. Ook de jury vond dit en beloonde haar met het 5e cijfer. De moeilijkheid kan nog een beetje opgeschroefd worden en dan is een hogere notering zeker mogelijk. Ook Doutzen en Ilse bleven netjes op de balk staan en waren zelfverzekerd. Op het laatste onderdeel, vloer, straalden alle drie de dames als nooit tevoren en toonden ze gracieuze oefeningen. Tessa eindigde in het eindklassement als 5e en heeft hiermee een ticket voor de finale NK turnen in de pocket! Doutzen werd 11e en staat reserve voor de finale. Ilse debuteerde vandaag, net als Delina, en werd 20e.

 

In de laatste wedstrijd mochten Froukje Sliedrecht (junior D) en Shirien Elbakry (senior C) aantreden. Froukje turnde op brug helaas niet zoals we gewend zijn en behaalde daardoor een erg lage score. Shirien turnde vandaag aangepast, aangezien ze nog herstellende is van een blessure. Froukje revancheerde zichzelf goed en stond zelfverzekerd op de balk. Alles stond als een huis. Waar bij het inturnen alles vlekkeloos ging bij Shirien, was het tijdens de wedstrijdoefening net iets anders. Het gymnastische gedeelte stond goed en zelfverzekerd, maar het acrobatische gedeelte ging minder goed dan bij het inturnen. Vloer werd bij allebei de dames goed gewaardeerd, ondanks een kleine struikel van Shirien. Zonder deze struikel was een toestelfinale zeker mogelijk geweest. Nu moest Shirien ‘genoegen’ nemen met het 9e cijfer op dit toestel. Als laatste sprong: Froukje turnde hier twee super sprongen: ½ in 1/1 uit. Ze behaalde hier het 4e cijfer! Shirien turnde twee keer een goede ½ in ½ uit. Froukje eindigde op een 15e plek, maar er had meer ingezeten wat helaas niet tot uiting is gekomen door de brug. Shirien turnde een goede wedstrijd, alleen gooide balk roet in het eten. Zij eindigde op een 19e plaats.