Tweede plaatsingswedstrijd niveaus 11 en 12

Zaterdag 11 april 2015 werden de tweede plaatsingswedstrijden georganiseerd voor de niveaus 11 en 12.

In de eerste wedstrijd deden 3 turnsters van Turn/ en Gymsport Dokkum mee: Dané Koenen, Maureen Oud (pré instap niveau 11) en Elianne de Jong (jeugd 1 niveau D3).

Elianne mocht deze wedstrijd meedoen omdat haar eerste plaatsingswedstrijd werd verplaatst naar de voorjaarsvakantie. Hierdoor kon zij niet meedoen en kreeg ze de mogelijkheid om deze wedstrijd in te halen.

Ze begon een beetje lastig op de vloer, maar na een aarzeling heeft ze haar oefening keurig afgemaakt.

Bij de sprong heeft ze laten zien goed vooruit te zijn gegaan en sprong een betere overslag over de kast dan bij de vorige wedstrijd!

Ook de brug ging naar behoren en Elianne beëindigde haar wedstrijd met een stabiele balkoefening, inclusief een prachtige handstand!

Omdat haar categorie hun wedstrijd al hadden gedaan op 28-02-2015 kon Elianne niet meer meedingen met de prijzen.

Dané en Maureen begonnen hun wedstrijd op de brug. Beide dames turnden een mooie oefening. Dané turnde hier een nieuw element, namelijk ophurken. Deze ging heel lukte en leverde haar wat bonuspunten op.  Nu de spits was afgebeten, gingen ze naar de balk. De zenuwen waren er wel, maar dat lieten ze niet zien en de oefeningen gingen erg goed.

Hierna volgde de vloer. Ook hier ging de oefening bij beide dames naar behoren. Maureen haar handstand-doorrol ging hier veel beter!

Ook op de sprong turnde Dané een nieuw element. De eerste sprong deed ze de half-in. Dat is een arabier tot op de buik. Deze werd gevolgd door een strakke handstand-platval. Ook Maureen haar handstand-platvallen waren netjes met de benen bij elkaar.

In het eindklassement eindigde Maureen op de 15e plek en Dané mocht de zilveren plak mee naar huis nemen!

Met de score van de wedstrijd hiervoor en de afgelopen wedstrijd, heeft Dané zich geplaatst voor de Friese Kampioenschappen!

In de derde wedstrijd mocht Juliette Tuil (instap niveau 11) haar oefeningen laten zien. Aan het begin van de wedstrijd was Juliette nog aardig zenuwachtig.

Ze begon ook nog eens op het zenuwtoestel. Namelijk de balk. Gelukkig kon ze haar zenuwen onder bedwang houden en turnde ze een nette oefening.

Voor de vloer was ze nog steeds een beetje zenuwachtig, maar hier was niets van te zien! Ze deed hier voor het eerst een arabier en deze deed ze heel erg goed!

Hierna was ze al helemaal niet zenuwachtig meer, want sprong en brug zijn haar favoriete onderdelen. Op de sprong turnde Juliette twee mooie handstand-platvallen, met rechte armen. Dit werd beloond met het tweede cijfer van haar categorie! Ook op de brug scoorde Juliette heel erg hoog. Hier kreeg zij het zevende cijfer van haar categorie.

Uiteindelijk eindigde Juliette op de 13e plaats.