Succesvolle start van het seizoen voor acrogymnasten

Wapenveld- Zaterdag 16 december reisden drie teams van Turn- en Gymsport Dokkum af naar Wapenveld om hier deel te nemen aan de Oudjaarscup acrogym. De eerste wedstrijd van het seizoen net voor de plaatsingswedstrijden beginnen. Voor alle teams de eerste wedstrijd in een nieuwe teamsamenstelling.
Het eerste duo Sarah van der Wagen en Esther Jellema was al vroeg uit de veren. Zij lieten in de ochtend hun oefening zien in de categorie E-junioren. Ze wisten de dans goed te timen en de elementen strak uit te voeren. Dit leverde ze een mooi puntentotaal op dat goed was voor een bronzen medaille!
In het middagdeel mochten nog twee teams in actie komen. Allereerst het combinatieteam met SV Damwoude. Het E-senioren trio Marenthe Wassenaar, Janouk van det Meulen en Baukje van Meekeren. Zij lieten een nette oefening zien waarmee ze met een ruime voorsprong de eerste plaats wisten te veroveren en het goud mee mochten nemen naar Friesland
Het duo Noalynn Krol en Ellin de Boer mocht als laatste laten zien wat ze in hun mars hadden. Dit was Noalynn haar eerste acrowedstrijd. Het duo stapte dan ook met de nodige zenuwen de vloer op om vervolgens een mooie oefening te laten zien, mét salto! Ook dit duo kreeg een gouden medaille omgehangen.
Dit was een mooie voorbereidende wedstrijd op de plaatsingswedstrijden met een 100% medaille score!
 
 
Sneek – Zaterdag 13 januari werd in Sneek de eerste plaatsingswedstrijd acrogym voor het E/D/D+ niveau gehouden. Tijdens deze wedstrijd mochten 5 teams namens Turn- en Gymsport Dokkum laten zien wat ze in hun mars hadden om een limiet voor een doorstroming naar het Fries Kampioenschap binnen te halen.
Vroeg in de ochtend trapte het trio Marenthe, Janouk en Baukje de spits af, in de categorie E-senioren (combinatie @svdamwoude ). Een nette en stabiele oefening was goed voor het limiet en een bronzen medaille Knap in het grote deelnemersveld in deze categorie!
Het duo Sarah en Esther komt uit in de categorie E-junioren (combinatie @svdamwoude ). Deze jonge meiden wisten een vrolijke en nette oefening neer te zetten. In een erg groot en sterk deelnemersveld wisten zij zich knap staande te houden en het limiet te behalen
Het duo Jolieke en Marije (combinatie @svdamwoude ) komen uit in de categorie D+ senioren. Zij konden wegens griep helaas maar 1 in plaats van 2 oefeningen tonen. Met een strakke balans oefening wisten zij mooie punten en een bronzen medaille binnen te halen. Volgende wedstrijd zullen zij met twee volledige oefeningen ook een poging doen om het limiet te behalen!
Het duo Noalynn en Ellin komt uit in de categorie D-jeugd. Voor Noalynn het eerste seizoen acrogym en dus ook de eerste “echte” acrogym wedstrijd ooit. Het duo begon sterk aan hun oefening maar moesten helaas in het laatste element een dure val incasseren waardoor ze het limiet niet wisten te behalen. Volgende wedstrijd gaan we vol goede moed door om deze alsnog te behalen!
Het laatste trio van de dag Feline, Silja en Caithlyn komt uit in de categorie D+ senioren. Met minimale voorbereidingen en griep in de week van de wedstrijd wisten ze een volledige en nette oefening neer te zetten met zeker nog ruimte voor verbetering. Hun vrolijke tempo oefening wisten ze over te brengen op de jury. Ondanks een klein foutje in het laatste element wisten zij het limiet te behalen in een sterk deelnemersveld
 
Kan een afbeelding zijn van 4 mensen en schaatsende mensenKan een afbeelding zijn van 2 mensen, schaatsende mensen en tekstKan een afbeelding zijn van 2 mensen en tekstKan een afbeelding zijn van 3 mensen, schaatsende mensen en tekstKan een afbeelding zijn van 1 persoonKan een afbeelding zijn van 1 persoon, schaatsen en tekst
 
 
Eerste plaatsingswedstrijd
Kan een afbeelding zijn van 3 mensenKan een afbeelding zijn van 3 mensenKan een afbeelding zijn van 3 mensen