NK turnen Ahoy Rotterdam

NK turnen Ahoy Rotterdam 🇳🇱🥇🥈
Maar liefst zeven turnsters van Turn- en Gymsport Dokkum hadden zich weten te plaatsen en mochten turnen in het sportpaleis van Ahoy Rotterdam. Een uitzonderlijke prestatie en een zeer unieke ervaring om in deze grote arena te mogen turnen. Op donderdag vertrokken ze richting Rotterdam voor de podiumtrainingen van donderdag en vrijdag.
Op zaterdag 24 juni turnden jeugd tweede divisie turnsters Lieke van der Wal en Nikée Feitsma. Lieke eindigde in de meerkamp als 13e. Op de balk eindigde ze als eerste en behaalde daarmee een ticket voor de toestelfinale balk op zondag. Nikée won zilver op de meerkamp en plaatste zich voor de toestelfinales brug (2e) en balk (3e).
Junioren Fenna Hoekstra en Thirza Scherjon en seniorturnster Larissa van der Woude turnden tevens op de zaterdag. Met hier en daar wat foutjes hebben zij mooie dingen laten zien. In de meerkamp eindigde Fenna op de 11e plek, Larissa als 13e en Thirza als 24e.
Op zondagochtend turnde jeugd eerste divisie turnster Nine Postma een zeer goede wedstrijd met als uitblinker de hoogste score op de balk. Bij de prijsuitreiking won ze het zilver op de meerkamp.
’s Middags werden de toestelfinales geturnd. Swany de Haan had zich met haar Nederlandse titel geplaatst voor het onderdeel balk. Deze keer viel ze van de balk, waardoor het podium buiten bereik was. Ze eindigde op een mooie vijfde plek. Waar Fenna de vorige keer Nederlands kampioen werd op de brug, moest ook zij deze keer een val incasseren. Ze eindigde deze keer op de zesde plek. Thirza turnde zich met een prachtige vloeroefening naar het zilver. Tot slot turnde Lieke zich met een stabiele balkoefening naar het goud en Nikée won het zilver op dit onderdeel.
Wij zijn trots dat we met zoveel turnsters in Ahoy Rotterdam hebben mogen staan en kijken terug op een geweldig seizoen met fantastische resultaten!
Kan een afbeelding zijn van 13 mensen en trampolineKan een afbeelding zijn van 1 persoon en trampolineKan een afbeelding zijn van 1 persoon, trampoline en de tekst 'Welkom bij de Ahoy Cup 148 DAMES'Kan een afbeelding zijn van 6 mensen en tekstKan een afbeelding zijn van 1 persoon, trampoline en tekstKan een afbeelding zijn van 1 persoon en trampolineKan een afbeelding zijn van 10 mensen, trampoline en tekstKan een afbeelding zijn van 10 mensen, trampoline en tekstKan een afbeelding zijn van 1 persoon en tekstKan een afbeelding zijn van 13 mensen, trampoline en tekstKan een afbeelding zijn van 6 mensenKan een afbeelding zijn van 6 mensen, trampoline en tekstKan een afbeelding zijn van 12 mensen, trampoline en tekst