Friese titels voor Turn- en Gymsport Dokkum op het FK Toestel

 
FK Toestel zaterdag 1 juli – Drachten
In de eerste ronde was het de beurt aan turnsters uitkomend in Jeugd H en jeugd G. In jeugd H hadden alle meiden zich geplaatst voor in ieder geval één toestelfinale, Sanne Bijker kon wegens een blessure helaas niet mee doen. Chantal Sijtsma had zich geplaatst voor sprong, brug, balk en vloer. Op brug turnde zij naar het zilver. Ook op balk turnde Chantal netjes en werd knap vierde. Vloer sloot ze af met een zevende plaats en op sprong werd zij achttiende. Myla Jagersma had zich voor twee toestellen geplaatst; sprong en vloer. Op sprong wist zij net als bij alle voorgaande wedstrijden als eerste te eindigen en daarmee Fries Kampioen te worden. Op vloer werd zij veertiende. Nienke Hiemstra had drie finales sprong, brug en vloer. Op sprong werd zij met een mooie half-in half uit zesde. Op brug negentiende en op vloer twintigste. Amber Renkema had zich geplaatst voor brug, balk en vloer. Op brug turnde zij netjes en werd derde! Op balk bleef ze staan en werd zesde, op vloer uiteindelijk zevende. Elske Feenstra turnde de brugfinale. Hier liet zij een hele nette oefening zien, waar zij uiteindelijk negende mee werd. Meike Nicolai had zich geplaatst voor brug en balk. Met twee strakke oefeningen werd zij op beide toestellen vijfde, in een sterk deelnemersveld.
Ook in jeugd G hadden alle meiden zich in ieder geval geplaatst voor één toestelfinale. Milena Eelkema had zich voor drie finales geplaatst; sprong, balk en vloer. Op vloer werd zij met een strakke oefening derde! Op zowel balk en sprong eindigde Milena net naast het podium, op een mooie vierde plaats. Eline van der Wagen had zich geplaatst voor brug en vloer. Zij turnde twee strakke oefeningen en werd knap vierde op brug, net naast het podium. Op vloer werd ze zevende. Marinthe Mullender plaatste zich voor twee finales; brug en balk. Helaas ging de wedstrijd niet zoals gehoopt en viel ze van beide toestellen. Ze wist zich knap te herpakken en de balk oefening mooi af te maken. Ze werd dertiende op balk en veertiende op brug. Yfke Wierda had zich geplaatst voor brug en vloer. Met een expressieve vloeroefening turnde zij zich naar een negende plaats in een groot en sterk deelnemersveld, op brug werd zijn tiende. Vera Lapar had twee finales; balk en vloer. Op vloer werd Vera knap zesde, op balk ging het helaas niet zoals gehoopt en eindigde ze met twee vallen als veertiende.
In de tweede ronde was het de beurt aan turnsters uitkomend in Jeugd F en Junior H. Nynke Posthumus, uitkomend in Jeugd F, plaatste zich voor brug, balk en vloer. Zij turnde drie nette oefeningen, waarmee zij knap vijfde werd op balk en zesde op brug en vloer.
Ook alle meiden uit junior H hadden zich geplaatst voor in ieder geval één toestelfinale. Aukje Feenstra turnde een brugfinale, waar ze een nieuwe oefening liet zien. Het harde werk van de laatste periode werd beloond met een mooie vierde plaats. Mirjam Slager turnde op brug, balk en vloer. Brug ging niet helemaal als gehoopt, waardoor ze op een twaalfde plek eindigde. Op balk bleef Mirjam staan en werd tiende, op vloer negende.
In de laatste ronde turnden Mare van der Meulen, Lieke van der Meer en Anne Sophie Kraamer in de categorie jeugd E. Mare eindigde op de sprong als negende, op de brug achtste en op de vloer vijfde. Lieke turnde zich op de sprong naar de vijfde plek en op de brug naar de tiende plek. Anne Sophie won het goud en daarmee de titel Fries kampioen op de brug en het brons op de vloer.
Bij de senioren supplement C turnden Larissa van der Woude en Swany de Haan. Larissa won op de sprong en brug het goud en daarmee de titel Fries kampioen. Op de vloer won zij het zilver en op de balk werd ze met een klein verschil van het podium vierde. Swany turnde twee nieuwe elementen op de brug, wat haar daar het brons opleverde. Op de sprong won ze tevens het brons en op de vloer werd zij Fries kampioen. Op de balk eindigde ze als vijfde.
Kan een afbeelding zijn van 5 mensenKan een afbeelding zijn van 11 mensen en trampolineKan een afbeelding zijn van 4 mensenKan een afbeelding zijn van 3 mensen