NK 2e divisie

Gister en vandaag werd het NK turnen 2e divisie in Hoofddorp gehouden.

Wietske de Jong kwam op zaterdag in actie bij de pupillen 1 N2. Wietske draaide een goede wedstrijd met op vloer voor het eerst alle bonussen in de oefening. De losse radslag was nieuw toegevoegd en deze ging goed! Sprong ging naar behoren en op de brug werd alles goed doorgeturnd. De netheid en houdingen kunnen nog wat beter om nog een beter cijfer te halen. Als laatste balk, het toestel waar Wietske 3 weken geleden nog goud op won tijdens de district toestelfinales. Het doel was om minder te wiebelen dan vorige keer en stabiel te turnen. Het wiebelen was deze keer zeker minder dan afgelopen wedstrijd maar dit keer moest Wietske helaas wel 1x de balk verlaten. Wietske kan terugkijken op een heel goed seizoen. Ze heeft laten zien dat ze bij de beste 36 turnsters van Nederland behoort ze eindigde op een 22e plek. Wietske was 1 van de 2 dames die Noord-Nederland vertegenwoordigde in deze finale. Alle andere turnsters uit Noord-Nederland waren in de voorrondes al afgevallen.

Evelyn Bakker kwam ook in actie op zaterdag. Zij traint twee keer per week bij T&GD en komt uit voor Turngroep Noord. Evelyn turnde een goede wedstrijd met op sprong en vloer mooie hoge sprongen. Op brug turnde ze alles netjes door maar balk was helaas net even wat minder. Het boogje achterover ging helaas er naast en dit kost punten. Evelyn eindigde op een 33e plek. Op zondag mocht Evelyn nog een vloerfinale turnen. De beste 8 turnsters strijden in de finale om de podiumplekken. Evelyn eindigde op een 7e plaats.

Op zondag mocht Swany de Haan op sprong aantreden. Zij had zich hier tijdens de 1/2 finale als 1e voor geplaatst. Swany turnde tijdens het inturnen goede sprongen. Eerst even wennen aan de plank en de landing maar daarna draaide en landde ze goed. De eerste sprong die Swany aan de jury liet zien was een 1/2 in 1/2 uit. Deze ging goed op naar de tweede een 1/2 in 1/1 uit. Om je te plaatsen voor een sprongfinale moet je beslist twee verschillende sprongen springen ook in de finale is dit verplicht. Doe je dit niet dan volgt er heel veel aftrek. Swany haar tweede sprong ging niet zoals we van haar gewend zijn, ze draaide te langzaam uit en draaide daardoor niet helemaal uit. De jury had het zwaar met het beoordelen van deze sprong. Trainster Kim had het helaas al door en bereidde Swany voor op een afgekeurde sprong. De hoofdjury van de wedstrijd moest er nog aan te pas komen om Swany haar sprong te beoordelen. Uiteindelijk werd de sprong afgewaardeerd wat betekent dat Swany twee keer dezelfde sprong geturnd had en dit leidt tot dusdanig veel aftrek dat een hoge klassering niet meer mogelijk was. Heel erg jammer maar we mogen al heel trots zijn dat we tijdens deze finale onze kunsten mochten tonen. Swany behoort tot de beste 8 van Nederland op sprong!

Nu hard verder werken om volgend seizoen weer op het NK te mogen staan. We hopen dat we ons nog beter kunnen voorbereiden door in een ingerichte accommodatie te kunnen trainen. Zodat we in de komende jaren ook tijdens het NK bij de top 10 turnsters kunnen horen. Hierbij dus nogmaals een oproep om onze vereniging te steunen om deze droom werkelijkheid te laten worden. Kom aankomende donderdag om 19.30 uur naar het gemeentehuis in Dokkum!

 

IMG_4392 IMG_4397 IMG_4398 IMG_4413