Friese Kampioenschappen Joure

Afgelopen zaterdag werd het Fries Kampioenschap voor de 3e, 4e en 5e divisie gehouden in Joure.

 

In de eerste wedstrijd kwamen er voor de A-selectie vijf turnsters in actie. Flore Postma, Ytsje de Roos, Delina van der Meulen, Ilse Brijker en Tessa de Graaf. Helaas moest Doutzen Schilstra deze wedstrijd afzeggen door een vervelende buikgriep. Flore, Ytsje en Delina turnden alle drie een goede wedstrijd met mooie zwaaien op brug en salto’s op sprong. Balk was voor de dames iets minder, aangezien ze alle drie een val moesten incasseren. Flore en Ytsje mochten de 3e prijs in ontvangst nemen en Delina de 2e prijs.

 

Tessa en Ilse begonnen op vloer en turnden nette oefeningen. Tessa had wat last van haar elleboog en was deze wedstrijd niet op haar sterkst. Dit resulteerde helaas in een val op brug en ook sprong ging minder goed dan ze kan. Door deze foutjes was het podium helaas niet meer haalbaar, terwijl Tessa bij de voorrondes had laten zien dat een Friese titel zeker tot de mogelijkheden behoorde. Ilse turnde een goede wedstrijd. Op vloer voor het eerst een flikflak salto! Ook brug en balk gingen goed, doch her en der wat wiebelig. De jury wist de oefeningen helaas niet te waarderen en de scores vielen tegen. Voor Tessa een wedstrijd om snel te vergeten, voor Ilse een goede wedstrijd waar volgend jaar zeker nog meer in zit.

 

In de derde wedstrijd was het de beurt aan Jikke de Hoop, Janna van der Meulen en Mara Beckers. Deze dames startten op de vloer. Het was even wennen aan de vloer, maar na het inspringen hadden de dames er zin in. De oefeningen waren strak en naar behoren. Ook sprong en brug gingen zoals gehoopt. Toen als laatste het toestel balk. Spannend, want zou het lukken om te blijven staan? Janna beet het spits af en bleef op de balk staan. Wel twee grote wiebels, maar geen val! Ook Mara bleef netjes staan en turnde een nieuw element: wisselspagaat. Als laatste was Jikke aan de beurt en die turnde ook een oefening waarbij ze er pas bij de afsprong af ging. Super! Was dit alles genoeg voor een medaille? Jikke mocht plaats nemen op de 2e plaats en kreeg het zilver omgehangen. Het scheelde maar 0,05 met de nummer 1… Janna eindigde op een 5e plek met maar 0,6 verschil met de nummer 1. Zo dicht lagen de scores bij elkaar. Mara werd net als Janna 5e.

 

In de laatste wedstrijd mochten Femke Andringa en Froukje Sliedrecht aantreden. Shirien Elbakry deed deze wedstrijd niet mee zodat de blessure die ze heeft volledig kan herstellen. Froukje turnde op sprong en brug sterk. Ook vloer en balk waren netjes met weinig wiebels. De jury vond Froukje haar balk oefening echter niet artistiek genoeg en trok veel punten af. Dit tot verbazing, aangezien tijdens de voorrondes en de districtswedstrijd/1/2 finale haar oefening wel goed werd gewaardeerd. Dit leidde ertoe dat Froukje geen kans meer had op een medaille. Femke begon op vloer een beetje wiebelig maar turnde verder een erg goede wedstrijd. Op balk een goede oefening met een mooi boogje. Helaas kreeg Femke van de jury een eis niet en dat scheelt 0.5 punten.. In het eindklassement werd Femke 4e.

 

Volgende week nog één wedstrijd en daar sluiten we het wedstrijdseizoen mee af. Dané Koenen komt in actie bij het FK voor de niveaus 11 en 12.

 

IMG_4485 IMG_4482 IMG_4480 IMG_4476 IMG_4472 IMG_4464 IMG_4462 IMG_4457 IMG_4444 IMG_4441