Negen 1ste prijzen voor T&GD bij Fundag in Surhuisterveen

Zaterdag 14 juni was het dan eindelijk zover, de Fundag voor Noord-Oost Fryslân. Na weken van oefenen was het de beurt aan de  recreatiegymnastiek van T&GD.  Er hadden zich maar liefst 107 turnsters opgegeven en 1 turner, hierbij zaten ook 28 gymnasten van Ameland. Per ronde werden de gymnasten 2 uren bezig gehouden. Het wedstrijdgedeelte nam ongeveer 1 uur in beslag, er werd geturnd op 3 toestellen, de langemat, rekstok en trampoline. Daarna gingen de deelnemers 40 minuten aan freerunning doen, er was een mooi parcours uitgezet. De laatste 20 min. werden de deelnemers meegenomen naar een aparte gymzaal, hier werd een dans ingestudeerd.

Dankzij Ameland hoefden de turnsters pas aan te treden in ronde 2, 3 en 4. In ronde 1 was alleen de enige turner van Ameland ingedeeld, Gosse Visser, hij ging er ook gelijk met de 1ste prijs vandoor! Ook de meisjes lieten allemaal mooie oefeningen zien, er werd goed uitgestrekt naar de jury en ook op de muziek werd netjes gemarcheerd. Per categorie en niveau was maar 1 prijs te verdienen, meestal waren dat ongeveer ± 25  deelnemers, dat viel dus niet mee. Desondanks wonnen de meiden nog acht 1ste prijzen. Voor de prijsuitreiking lieten de gymnasten nog hun dansbattle zien aan het publiek, dit werd met luid applaus ontvangen. Alle deelnemers ontvingen na de wedstrijd een herinneringsmedaille en krijgen nog een mooi diploma!

Nog een compliment aan de organisatie voor de leuke gymdag en een bedankje voor alle juryleden die voor T&GD gejureerd hebben, als zij niet gejureerd hadden mochten de gymnasten ook niet deelnemen.

Een 1ste prijs werd gewonnen door:

Gosse Visser,  Jildou Landman, Trienke de Jong, Annick de Roos, Nienke Eelkema, Lizanna Spindelaar, Julia Ludema, Nathalie Hoekstra en Jasmijn Molenaar.

Annick de Roos 1eNathalie Hoekstra- Lizanna Spinelaar- Julia Ludema- Jasmijn Molenaar deze komt van Ameland.Nienke Eelkema 1e

uitslagen 14-6 2014 Fundag