NK 1e divisie Hoofddorp

Afgelopen zaterdag mocht Margriet van der Meulen de wedstrijdvloer in Hoofddorp betreden voor het bondskampioenschap 1e divisie.

 

Margriet mocht beginnen op vloer en turnde hier een nette oefening wat haar een mooie cijfer van 12.00 punten opleverde. Op sprong ging het inturnen niet helemaal lekker en belande Margriet een paar keer op haar billen. Waar Margriet voorheen wat onzeker werd, zette ze er vandaag de schouders eronder en sprong twee keer een mooie gehoekte tsukahara tot stand! Na twee onderdelen stond Margriet 2e en dit werd door de speaker omgeroepen, altijd een leuk momentje! Margriet wist dat de moeilijkste onderdelen nog moesten komen en ze daardoor in de eindklassering nog wel zou gaan zakken, maar dit kan ze weer in haar zak steken. Op brug was de oefening een klein beetje verzwaard door een extra handstand te turnen. Margriet turnde haar oefening op karakter nadat ze helaas met de handstand de brug moest verlaten. Ook na deze val, pakte Margriet het weer goed op en focuste ze zich op het laatste onderdeel; balk. Waar Margriet vorige wedstrijd de balk vroegtijdig moest verlaten bleef ze vandaag netjes staan! Haar wisselkwart stond als een huis en ook de geheven been pirouette ging (met een kleine improvisatie) goed.

 

De doelstelling vandaag was bij de eerst 20 te eindigen en misschien nog wel belangrijker om van de wedstrijd te genieten. Margriet eindigde op een 16e plek een hele prestatie voor deze 1e jaars junior.   Op naar volgend seizoen, hard oefenen voor nieuwe elementjes.