GROEPSSPRINGEN Plaatsingswedstrijd voor D en rayonwedstrijd voor pré instap en E niveau te Buitenpost.

GROEPSSPRINGEN

Plaatsingswedstrijd voor D en rayonwedstrijd voor pré instap en E niveau te Buitenpost.

 

Turn- en Gymsport Dokkum was goed vertegenwoordigd op deze wedstrijd door met vijf teams mee te doen.  Groepsspringen is een mooie start van het turnseizoen; springen met je trainingsmaatjes, samen ergens naar toe werken.

Maar liefst zeven gouden en twee bronzen bekers gingen zaterdag mee terug naar Dokkum. Het D jeugdteam wist zich tevens te plaatsen voor het Fries kampioenschap op 17 november in Nieuwehorne.

 

De pré selectie meisjes van 5-6 jaar wisten in een zeer kort tijdsbestek zich alle sprongen eigen te maken. Ze zijn enkele weken terug hard begonnen met trainen wat maar liefst goud opleverde op alle drie toestellen; lange mat, minitrampoline en plankoline kast. Een super prestatie van Silje van der Wal, Yinthe Kooistra, Elyze Wierda, Anniek Leegstra, Ellin de Boer en Mare Sinnema Dit jonge team verdiende zelfs een bonus (wordt zeer zelden gegeven) voor de vlotte verwerking van de sprongbeurten op minitrampoline. Chapeau dametjes!

 

Vanuit de B selectie werd er één team opgesteld en wel op jeugd D niveau. De meisjes Bente Dijkstra, Silke Hofstede, Alyssa Zeilinga, José Holtewes, Sterre de Vries, Janet van der Meulen en Myla Jagersma deden mee op lange mat, minitrampoline en plankoline kast. Op alle drie toestellen wisten ze zich te plaatsen en namen zelfs goud in ontvangst op de lange mat. 17 november gaat dit team de eer van Dokkum vertegenwoordigen op het Friese Kampioenschap.

 

De C-selectie groot deed mee in de categorie Junior D. Dit team bestond uit: Caithlyn de Vries, Jirte Ludema, Julia Ludema, Anna Wensink, Fenna van Duinen, Thirsa Bakker en Yi Dan Li.

Zij mochten het spits afbijten op de lange mat wat werd  beloond met de gouden beker!

De trampoline – pegasus. Wat een prachtige uitvoering op dit onderdeel van dit team! Net als op de lange mat werden ze hier ook 1e en kregen ze de gouden beker op het podium! Voor plank kast ontving dit team brons.

Het laatste onderdeel was de minitrampoline-valmat. De sprongen die ze hier uit moesten voeren werden netjes en beheerst uitgevoerd, ze kregen met dit onderdeel hun 3e gouden beker!

 

De C-selectie midden deed mee in de categorie Jeugd E. Dit team bestond uit: Nienke Hiemstra, Yfke Wierda, Minke Boersma, Nynke Renske Dijkstra, Aukje Feenstra en Bente Zijlstra. Voor de meesten uit dit team was het de eerste keer dat ze aan een springwedstrijd meededen, erg spannend! Een podiumplaats zat er voor dit team niet in. Op plankoline kast kwamen ze net niet op het podium met de 4e plaats met maar 0,07 verschil.

 

Het derde team van de C-selectie was het team van de C-selectie klein. Ook zij deden mee in de categorie Jeugd E, een hele grote categorie met heel veel deelnemende teams. Dit team bestond uit: Eva Gardenier, Marinthe Mullender, Doutsen Nicolai, Lilly Bouman, Miryanna Folkertsma en Nynke Posthumus. Voor iedereen uit dit team was het de eerste keer dat ze meededen aan een springwedstrijd. Voor sommigen was het zelfs hun allereerste turnwedstrijd!

Hun laatste toestel was de plankoline-kast. Ze waren helemaal in hun element en wat werd er netjes gesprongen! Dit optreden werd beloond met de 3e plek en dus mocht dit team de bronzen beker mee naar huis nemen!