Afgelopen zaterdag stond voor een deel van de B selectie het Fries Kampioenschap op het programma.

Afgelopen zaterdag stond voor een deel van de B selectie het Fries Kampioenschap op het programma. In wedstrijd 1 was het de beurt aan Marije en Naomi in de categorie jeugd 1 D1 en aan Melissa en Milena in de categorie instap D1. Naomi en Marije begonnen bij vloer waar ze alle twee sterk begonnen met de wedstrijd. Ook op sprong lieten ze twee strakke sprongen zien. Door naar de brug. Marije deed voor het eerst en als een van de enige een zolendraai op de wedstrijd. Helaas had ze pech met het ophurken en viel ze van de brug. Ze heeft de oefening wel heel mooi afgemaakt. Naomi had een hele mooie hoge opzwaai voor de buikdraai en ook verder was het een mooie strakke oefening. Naomi werd 2e op dit toestel. Het spannendste toestel is dit keer voor het laatst bewaard, de balk. Marije had een keurige oefening, maar viel helaas met de radslag. Naomi bleef voor het eerst dit seizoen staan met de radslag! Het deelnemersveld was heel sterk vandaag en een foutje kost dan erg veel punten. Marije werd 10e, Naomi viel net buiten de prijzen met een 4e plaats!

Melissa en Milena begonnen op sprong. Ze lieten twee mooie sprongen zien, die van Melissa werd zelfs beloond met een 3e plaats op dit toestel. Door naar de brug waar ze alle twee een nette oefening hebben gedraaid. Melissa begon heel goed op de balk, maar helaas viel ze eraf met de koprol. Milena turnde een fantastische oefening op de balk wat dan ook een tweede plaats op dit toestel waard is! De wedstrijd werd afgesloten op vloer. Milena turnde een mooie oefening en heeft op dit toestel veel groei laten zien dit seizoen. Melissa begon de oefening heel goed, maar aan het einde vergat ze een stukje. Helaas kost dit heel erg veel punten. Milena werd knap 8e en Melissa 11e.

In wedstrijd twee was Famke aan de beurt bij de pupillen 1 D1. Ze mocht gelijk van start op de balk. Famke draaide een mooie balkoefening met hoge sprongetjes, helaas viel ze wel met de radslag. Door naar de vloer. Hier heeft ze prachtige series laten zien, maar helaas vergat ze een sprongetje wat ook Famke heel veel punten heeft gekost. Op de sprong kwam ze weer helemaal terug met twee super mooie sprongen. Helaas ging het bij het laatste toestel ook nog mis bij het ophurken. Een wedstrijd met helaas wat pech in een heel sterk deelnemersveld. Famke is 16e geworden.

In wedstrijd 3 mocht Nessa de dag afsluiten voor de B Selectie bij de pupillen 2 D1. Nessa begon de wedstrijd goed bij sprong, met twee strakke sprongen. Ook op de brug draaide Nessa een keurige oefening. Door naar de balk. Bij het inturnen bleef ze staan bij de radslag, maar helaas wel een val bij de wedstrijd. De rest van de oefening was netjes met een hele mooie hoge handstand. Het laatste toestel was vloer. Nessa heeft hier dit seizoen grote stappen op gemaakt. Ze was op dit toestel dan ook knap 4e. Het was een zeer sterk deelnemersveld, maar Nessa is hier knap 11e geworden!

Voor alle turnsters was het al een hele prestatie om mee te mogen doen met het FK. Voor Nessa, Famke, Melissa en Milena was het zelfs het eerste jaar op dit hoge niveau. Ze kunnen alle 6 heel trots zijn op zichzelf! Op naar een nieuw seizoen met weer nieuwe kansen!