Afgelopen zaterdag organiseerde WSBF de Open Friese Kampioenschappen in Surhuisterveen. Van Turn- & Gymsport Dokkum deden maar liefst 17 teams mee aan deze wedstrijd.

Afgelopen zaterdag organiseerde WSBF de Open Friese Kampioenschappen in Surhuisterveen. Van Turn – & Gymsport Dokkum deden maar liefst 17 teams mee aan deze wedstrijd.

In de ochtend wedstrijd was het druk, 13 teams van TGD lieten hun oefening zijn aan publiek en jury. Janne en Jennylynn (D jeugd) mochten deze dag beginnen. Een mooie oefening hebben ze laten zien en er is duidelijk dat ze vooruitgang hebben geboekt dit seizoen. In dezelfde categorie deden Ytjse en Nine mee. Ze lieten zien dat ze goed op elkaar ingespeeld waren, de dans was dan ook erg mooi. Jada en Sabine (E jeugd) zijn erg vooruitgegaan dit seizoen. Ze hebben deze wedstrijd dan ook een nette oefening laten zien. Lieke en Jildou hadden een vrolijke dans met leuke originele danspassen. Iris en Nikita zijn erg gegroeid dit jaar en straalden op deze dag. In de categorie E jeugd waren er twee teams voor TGD. Milena, Jirte en Amelie lieten een leuke dans zien! Julia, Nienke en Sterre zijn dit seizoen ook erg gegroeid en dat was te zien vandaag. In de categorie instap deden Baukje Anna, Hiske en Jildau mee. Een mooie oefening met originele stukjes hebben ze neergezet deze wedstrijd. Het C senioren trio Gwenda, Jose en Janique zijn dit seizoen ontzettend gegroeid. Deze wedstrijd hebben ze hun balans oefening laten zien met een nette oefening met mooie elementen. Sanne, Lieneke en Thirza, ook C senioren trio, hebben vandaag hun tempo oefening gedraaid. Met torenhoge elementen en een leuke oefening hebben ze met volle overtuiging het goud behaald. Voor Marieke en Anouk was deze wedstrijd extra leuk omdat ze mee deden in de categorie C senioren duo, normaal is dat niveau D. De tempo oefening hebben ze laten zien met moeilijke elementen. Met een mooie oefening hebben ze het goud mogen ontvangen. Pytrich en Angela, categorie E junioren, hebben dit seizoen grote stappen gemaakt. Deze wedstrijd hebben ze een super oefening neergezet, dat werd beloond met de zilveren medaille. In de categorie E junioren mochten Sarah, Arwen Bo en Sophie hun oefening laten zien. Ook deze wedstrijd weer hebben ze een strakke oefening laten zien. Met hoge elementen en een hoge artistieke score behaalden zij dan ook het goud!

In de middag wedstrijd kwamen de duo E senioren teams in actie. Lies en Marije hebben een prachtige oefening laten zien en scoorden hiermee dan ook de 4de plek op artistiek. Helaas was er voor Lies en Marije geen podiumplek door een wedstrijdblad fout. Anna en Melissa hebben de mooiste oefening van het seizoen gedraaid. De dames daten zien dat ze veel progressie hebben geboekt dit seizoen. Lianne en Danique zijn erg gegroeid dit seizoen en dat laten ze elke wedstrijd weer zien door een mooiere oefening neer te zetten. Dit werd dan ook beloond met de derde plek. Voor het gloednieuwe duo Suzanne en Danielle was het een extra spannende wedstrijd. Zij hebben samen maar 5 weken voor deze wedstrijd kunnen trainen. Ze lieten een prachtige oefening zien en verdienden daarvoor dan ook een bronzen medaille.

Deze dag zijn er 6 teams van TGD die naar voren mochten komen en een medaille in ontvangst mochten nemen.

De eerste plaats is behaald door:

E Junioren Trio Sarah, Arwen Bo en Sophie

C Senioren Trio Tempo Sanne, Lieneke enThirza

C Senioren Duo Tempo Marieke en Anouk

De tweede plaats is behaald door: E Junioren Duo Pytrich en Angela

De derde plaats is behaald door: E Senioren Duo Lianne en Danique

De vierde plaats is behaald door: E Senioren Duo Suzanne en Danielle