Zaterdag 20-01-2018 was de eerste plaatsingswedstrijd voor de niveaus D2 en D3 in Burgum

Zaterdag 20-01-2018 was de eerste plaatsingswedstrijd voor de niveaus D2 en D3 in Burgum. In de eerste wedstrijd mochten Alyssa Zeilinga, Frouke Boelens, Hedwig Kuperis en Jasmijn Donkervoort (pupil 1 D2) van Turn- en Gymsport Dokkum hun oefeningen laten zien. Ze begonnen hun wedstrijd op de brug. Helaas maakte Hedwig hier een foutje, wat haar een dure punt kostte. Gelukkig maakte Hedwig dit weer helemaal goed op de balk! Op dit 10 cm brede toestel stond ze als een huis en met deze stabiele oefening behaalde ze het hoogste cijfer van haar categorie! Ook Frouke bleef de hele oefening staan op de balk. Alyssa viel met de koprol van de balk, maar wist toch het 3e cijfer op dit toestel te behalen! Jasmijn had met 2 vallen alsnog het 4e cijfer van haar categorie. Dit betekend dat ze de rest van haar oefening uitstekend heeft uitgevoerd! Na de balk was de vloer aan de beurt. Alle vier turnsters turnden een prachtige oefening! Op dit toestel wist Alyssa het hoogste cijfer binnen te slepen. Als laatste mochten ze springen. Hier lieten ze een handstand platval zien. Jasmijn behaalde met maar 0,1 verschil het tweede cijfer op dit toestel van haar categorie! In het eindklassement werd Frouke 12e, Hedwig behaalde de 10e plek en Jasmijn en Alyssa mochten beide het podium betreden! Jasmijn kreeg de zilveren medaille omgehangen en Alyssa mocht het goud mee naar huis nemen!

In de tweede wedstrijd kwamen 6 turnsters van Turn- en Gymsport Dokkum in actie. In baan A waren dit Jennifer de Vries en Mirjam Slager (pupil 1 D3). Voor Jennifer en Mirjam was vandaag een speciale wedstrijd. Jennifer had nog nooit een wedstrijd geturnd in dit niveau en voor Mirjam was het haar allereerste wedstrijd! Jennifer vergat een belangrijk onderdeel op de balk, wat haar 2 punten kostte, maar op de andere drie toestellen turnde ze prachtige oefeningen! Haar hoogste cijfer behaalde ze op de brug, hier had ze een 13,367. In een sterk deelnemersveld eindigde Jennifer op de 17e plaats! Mirjam turnde de hele wedstrijd door stabiel en rustig. Ze had er zin in en dit was te zien op de wedstrijdvloer. Haar hoogste cijfer (13,300) was op sprong! Mirjam eindigde uiteindelijk op een knappe 10e plek!

In baan B turnden Julia Ludema, Manou Storm, Caithlyn de Vries en Jirte Ludema (jeugd 1 D3). Ook voor deze 4 turnsters was het een speciale wedstrijd. Zij zijn alle vier vrij nieuw in de C-selectie en hadden nog geen wedstrijd geturnd met dit niveau. Waar andere turnsters van makkelijk naar moeilijk gaan naarmate ze ouder worden, stroomden Jirte, Julia, Manou en Caithlyn dit jaar in op niveau jeugd 1 D3. De wedstrijd ging voor alle vier dames goed! Aan de netheid kan hier en daar nog gewerkt worden, maar ze hebben laten zien goed mee te kunnen komen met de rest. Jirte eindigde op een mooie 8e plaats, Caithlyn op de 7e plaats, Manou werd 6e en Julia werd 5e in het eindklassement.

Daarna was het in wedstrijd 3 de beurt aan Bente Zijlstra, Maureen Oud en Nynke Dijkstra (pupil 2 D3). Bente heeft door omstandigheden veel trainingen voor de wedstrijd moeten missen. Toch ging ze er vandaag vol voor! Dat ze weinig heeft getraind, was hier en daar te zien aan de D-scores, maar ze turnde erg netjes! Ze eindigde uiteindelijk op een mooie 10e plaats. Ook Maureen en Nynke turnden netjes vandaag. Nynke scoorde met een nette vloeroefening een mooie 13,800! Maureen wist met haar mooie handstand platval op sprong het 3e cijfer van haar categorie weten te bemachtigen! In het eindklassement eindigde Maureen op de 7e plek en Nynke op de 5e!

In de laatste wedstrijd mochten Nienke Postma en Juliette Tuil de wedstrijdvloer betreden. Beide turnsters deden vorig jaar mee op niveau D3, maar dit jaar stegen zij naar jeugd 1 D2! Een hoger niveau betekent moeilijkere elementen, maar Nienke en Juliette hebben laten zien dat zij heel goed in dit niveau thuis horen! Helaas kwam Nienke niet helemaal goed uit bij de sprong, maar ze sprong wel door! Op de andere toestellen turnde ze naar behoren, met als toppunt de balk, waar ze met haar stabiele oefening het 3e cijfer van haar categorie op behaalde! Uiteindelijk werd Nienke heel knap 4e. Juliette turnde, ondanks haar zenuwen, een superwedstrijd! Met al haar cijfers in de top 5, mocht ze naar huis met een zilveren medaille om haar nek!

We kijken terug op een wedstrijd waar veel persoonlijke doelen zijn behaald. Hier en daar kan nog aan wat dingen gewerkt worden, maar de turnsters hebben het super gedaan!