TGD Acro C goed van start

TGD Acro C goed van start

Zaterdag 20 januari was de eerste wedstrijd voor acro teams op C niveau. Dit seizoen heeft de vereniging Turn- en Gymsport Dokkum om de overstap te maken als vereniging naar dit niveau. Waar voorheen wel eens incidenteel een team uit kwam op dit niveau is het streven om als vereniging TGD in zijn geheel langzaam een stap hogerop te zetten.

De wedstrijden voor dit niveau worden gelijk aangeboden voor de drie noordelijke provincies zodat er een zware competitie ontstaat. De wedstrijd van zaterdag was één van de drie voor wedstrijden waarvan twee meetellen voor doorstroming. De tweede is tevens het provinciaal kampioenschap.

Namens TGD betraden drie teams de wedstrijdvloer. Ze namen het op tegen verenigingen die al veel langer acteren op dit niveau zoals Adonis, WSBF, Sneek en Meppel. Het doel was eerst maar een meedoen en kijken hoe het niveau van TGD er voor staat t.o.v. de concurrentie. Voor de volgende wedstrijd kunnen we dan doelen gaan stellen om op de volgende wedstrijd 24 februari goed voor de dag te komen. Tot ieders verrassing (trainers, teams en supporters) konden de drie teams al heel goed meedoen.

Het trio Gwenda Krol, José de Vries en Janique Schievink zette een prachtige balans oefening neer met een score bij de eerste tien. Helaas werd een motion afgekeurd waardoor ze een volle punt kwijt waren. De tempo oefening kan nog iets beter waardoor de eindklassering de volgende wedstrijd iets hoger uitkomt. Dit trio heeft de afgelopen maanden een enorme vooruitgang geboekt en zal dit voor de komende maand nog verder uit bouwen.
Sanne Wolters, Lieneke Hansma en Thirza Scherjon lieten zien dat ze op dit niveau prima mee kunnen komen. Met twee prachtige oefeningen wisten ze een 6de plaats te veroveren en tevens de limiet voor de halve finale deze eerste wedstrijd al in de wacht te slepen. Voor de komende weken gaat dit team vol zelfvertrouwen aan de slag om het puntentotaal nog wat op te schroeven.

Shirien Elbakry en Chayenne Bosch het gouden duo van vorig seizoen op D niveau. Dit team wist tot ieders verbazing (in ieder geval bij de TGD aanhang) op beide oefeningen de hoogste score in hun categorie binnen te halen. Een geweldig gevoel wanneer je doel is; kijken waar sta je met je team/vereniging op dit hogere niveau en dan zo’n geweldige prestatie.
Trainers en teams gaan vol goede moed en met vertrouwen verder op “de ingeslagen weg” om Acro in Noord Oost Friesland naar een hoger niveau te tillen. Op zaterdagmorgen (8.15-10.15) is het mogelijk voor teams met ambitie uit de omgeving extra mee te trainen. meer informatie kun je verkrijgen via acrotgd@gmail.com