2e plaatsingswedstrijd 3e divisie in Dalen

Op zaterdag 8 en zondag 9 februari was de tweede plaatsingswedstrijd van de derde divisie in Dalen. Namens Turn- en Gymsport Dokkum deden er veel turnsters mee.
Silje van der Wal, Mare Sinnema en Yfke Hannema begonnen in de categorie instap N3. Silje moest zich deze keer bewijzen en dit deed ze ruim. Ze werd de sprong, brug en vloer eerste en op de balk tweede. Mare turnde weer een stabiele wedstrijd en werd eerste op de balk en tweede op de vloer. Ook Yfke turnde weer goed, zij werd zelfs tweede op de sprong. Het podium werd met een ruime voorsprong bezet door Dokkum met goud voor Silje, zilver voor Mare en brons voor Yfke.
In de andere baan turnde Ytsje de Roos in de categorie junior D. Ytsje turnde een stabiele wedstrijd met een balkoefening die als een huis stond. Ze eindigde net naast het podium op de vierde plek.
In de tweede ronde turnden Mare van der Meulen en Lieke van der Meer in de categorie pupil 1 N3. Ook Mare moest zich nog bewijzen en dit heeft ze vol overtuiging gedaan. Ze won met een goede wedstrijd het zilver. Lieke deed dit de vorige keer en turnde deze keer weer een goede wedstrijd, met alleen een val van de balk. Ze eindigde net naast het podium op de vierde plek.
Lieke van der Wal turnde in de categorie pupil 2 N3. Het doel om de streksalto van de brug te doen is gelukt, Lieke werd hiermee zelfs eerste op dit toestel en tweede op de sprong. Helaas had Lieke twee vallen van de balk en een val op de vloer. Ze eindigde met een klein verschil van een tiende op de vierde plek. Thealde Holwerda turnt dit seizoen geen wedstrijden in verband met een blessure, maar ze was fit genoeg om de brug te turnen. Haar doel was het halen van een toestelfinale en dit is haar met een hele hoge opzwaai gelukt.
Swany de Haan, Kristien Gommers en Rosanna Bouma turnden in de categorie senior C. Swany turnde zich met een goede balkoefening naar een derde plek op dit toestel. Rosanna werd vierde met twee mooie sprongen en heeft hiermee een toestelfinale op de sprong binnengesleept. Kristien haalde knap de zolendraai op de brug. Swany werd zesde, Kirstien dertiende en Rosanna veertiende.
In de laatste wedstrijdronde turnde Anne Jeannette Bouma in de categorie jeugd N4. Op de vloer was Anne even in de war, maar verder turnde Anne een goede wedstrijd. Ze eindigde op de zesde plek.
In de andere baan turnde Femke Damstra in de categorie senior C. Femke turnde zich weer met een ruim puntenverschil van drie punten naar het goud.
Op zondag mochten Delina van der Meulen en Welmoed van der Bij nog turnen in de categorie junior D. Welmoed bouwt op na een blessure en werd zestiende. Delina turnde de half in heel uit op de sprong en deed dit goed. Helaas was de streksalto op de vloer niet helemaal gestrekt en dit kostte veel punten. Delina eindigde op de vierde plaats.
In de andere baan turnden Nikée Feitsma en Tessa van der Vliet (GV Leeuwarden/Turn- en Gymsport Dokkum) bij de pupillen 1 N3. Nikée won het goud en Tessa het zilver.
Er zijn goede prestaties neergezet en het is voor een aantal dames nog even afwachten op de doorstroming naar de landelijke halve finale.