Kwartfinale NK van 1e en 2e divisie in Eindhoven

Op zaterdag 8 en zondag 9 februari was de eerste kwalificatiewedstrijd van de eerste divisie en de kwartfinale van de categorie jeugd tweede divisie in Eindhoven.

Nine Postma turnde in de categorie pupil 1 N1. Ze turnde een super vloeroefening en ook de eerste sprong was mooi. Bij de brug had Nine ondanks een val na de tweede losom nog een mooi cijfer voor de rest van de oefening. Ze sloot de wedstrijd af op de balk, waar nog veel ruimte voor verbetering is. Nine eindigde op de elfde plek en heeft zich hiermee al zeker gemaakt van een plek in de landelijke halve finale.

Fenna Hoekstra turnde in de categorie jeugd tweede divisie. Fenna begon onzeker op de balk, maar ze maakte dit met de andere toestellen weer goed. Op de brug turnde ze al een hogere losom en een mooie handstand. Ook Fenna turnde zich met de elfde plek naar de halve finale.

Dané Koenen (WIK FTC/Turn- en Gymsport Dokkum) turnde zich in de categorie jeugd eerste divisie met een sterke wedstrijd naar een mooie zesde plek en is zeker van een plek in de halve finale.