100 procent podium voor T&GD op het turntoernooi in Amersfoort!

100 procent podium voor T&GD op het turntoernooi in Amersfoort!

Er werd al vroeg afgereisd naar Amersfoort voor het Keistad Turntoernooi. De eerste wedstrijdronde begon om 08:00 uur voor de pupillen 1. Lieke van der Wal, Thealde Holwerda en Janne Arjaans turnden op deze wedstrijd een niveau hoger dan ze gewoonlijk turnen.  Dit was een leuke ervaring met een goed resultaat. Op het onderdeel vloer lieten ze een mooie oefening zien op de nieuwe muziek. Ook sprong ging keurig met een overslag en een arabier flikflak. Aan de rekstok haalde Lieke de kip net niet, maar verder turnde zij netjes. Ook Janne had een beetje moeite met de kip, maar deze is, net als de losom wel gelukt. Thealde mocht haar losom en reuzen laten zien en bewees daarmee met een hoge score dat brug haar beste onderdeel is. Op de balk raakte zij een beetje in de war, maar ze loste dit goed op en turnde de oefening netjes af met een radslag-salto als slot. Ook Janne turnde heel goed op de balk met een boogje en Lieke ook met zelfs een boogje tiktak. Tijdens de prijsuitreiking was het podium voor Dokkum! Lieke won brons, Thealde won zilver en Janne won goud.

In de tweede wedstrijdronde turnde Thirza Scherjon in de categorie jeugd D. Zij straalde op de vloer met haar mooie dynamische oefening. Op de sprong liet ze een nette sprong zien, waarop ze een hoge score kreeg. Ook de brugoefening turnde Thirza goed. We gaan op dit onderdeel hard trainen voor meer moeilijkheid. Ze trotseerde de balk en turnde hier stabiel. Thirza behaalde op alle onderdelen het hoogste cijfer en mocht tijdens de prijsuitreiking dan ook het goud in ontvangst nemen.

In wedstrijdronde drie turnde Chayenne Bosch bij de categorie pupil 2 N3. Chayenne liet op de sprong een mooie streksalto zien en een overslag. Op de brug liet ze zien dat ze de oefening steeds beter beheerst.  Ze wil op dit onderdeel hard werken aan de opzwaaien en de afsprong. De balkoefening ging goed met een boogje en een prachtige boogje tiktak. Tijdens de vloeroefening ging de stutrol mis, waardoor Chayenne even in de war was en een onderdeel is vergeten te turnen. Dit kost erg veel aftrek. Toch had zij op de rest van de onderdelen goed genoeg geturnd om op het podium te komen. Ze kreeg knap de zilveren medaille omgehangen voor de tweede plaats.

In de vierde wedstrijdronde was het de beurt aan de senioren in niveau C, Femke Damstra en Swany de Haan. De meiden startten deze wedstrijd op de brug, er werd netjes achter elkaar door geturnd wat voor hogere punten zorgt. Op de balk was Swany erg strak en stond netjes met haar loopsalto voorover. Femke viel helaas tijdens haar oefening, maar herpakte zichzelf super en eindigde haar oefening netjes. Op vloer hebben beide dames een hoge moeilijkheidswaarde door de verschillende verbindingen. Er werden mooie series gesprongen. De wedstrijd eindigde op het toestel sprong. Swany en Femke hebben beide een nette half in half uit gesprongen. Tijdens de prijsuitreiking mochten ze beide op het podium komen staan, Femke op de vierde plaats en Swany op de derde plaats!

In de zesde en laatste wedstrijdronde kwam Anouk Knoop in actie bij de junioren in niveau E. Anouk is dit jaar gepromoveerd, een niveau omhoog gegaan. De wedstrijd startte op vloer. Hier liet ze een prachtige artistieke oefening zien aan jury en publiek. Op het toestel brug turnde ze de oefening netjes achter elkaar door zonder stopjes. Op het laatste toestel, balk, is Anouk erg netjes met een mooi boogje sluit ze de wedstrijd af. Anouk mocht op het derde podium gaan staan en kreeg de bronzen medaille!