100 procent podium bij  de 1e en 2e divisie Turn- en Gymsport Dokkum

100 procent podium bij  de 1e en 2e divisie Turn- en Gymsport Dokkum

Zaterdag 1 december was de eerste turncompetitiewedstrijd van de eerste en tweede divisie in Heerenveen. Dit is de eerste plaatsingsmogelijkheid voor de landelijke kwartfinales. Namens Turn- en Gymsport Dokkum deden vier turnsters mee.

Nine Postma turnde in de eerste wedstrijdronde in het hoogst haalbare niveau. Namelijk in de categorie instap N1, wat voor Turn- en Gymsport Dokkum namens eigen vereniging de eerste keer is. Nine turnde twee keurige sprongen, een rekstokoefening met een losom en een reuzenzwaai en ook op de vloer liet ze een goede oefening zien. Op het onderdeel balk kan ze met twee vallen nog winst behalen. Een goede eerste wedstrijd voor Nine, die werd beloond met een gouden medaille. 

Sterre Verhulst debuteert dit seizoen naar de categorie pupil 1 N2 en liet zien dat hier zeker tussen past. Ze liet haar springbenen zien op het onderdeel sprong en turnde netjes op de vloer. Bij de rekstokoefening is er ruimte voor verbetering. Toch ze behaalde hier nu al de hoogste D-score van haar categorie en het derde cijfer, net als op de andere twee toestellen. Op het onderdeel balk maakte Sterre een rare val, maar ze stond binnen no-time weer op de balk en maakte haar oefening heel goed af. Sterre kreeg tijdens de prijsuitreiking het brons omgehangen voor de derde plaats.

Ook Fenna Hoekstra debuteerde dit seizoen naar de tweede divisie in de categorie jeugd N3. Fenna heeft een enorme ontwikkeling laten zien en turnde als enige tijdens deze eerste wedstrijd al een brugoefening met reuzen. Op de sprong liet ze twee mooie sprongen zien en op de balk turnde ze erg stabiel. Op vloer had ze een val met stutrol halve draai naar tiktak, maar ze kon zich dit permitteren. Fenna mocht met overtuiging het goud in ontvangst nemen voor de eerste plaats.

Thirza Scherjon turnde voor het eerst in de keuzeoefenstof in de categorie jeugd 2 D. Thirza begon iets onzeker met de balkoefening en viel eraf met de pirouette. Ze vervolgde de wedstrijd daarna erg goed. Ze liet voor het eerst haar vloeroefening in Spaanse sferen zien en kreeg hierover veel complimenten. Ook de onderdelen sprong en brug gingen goed. Thirza won het brons voor de derde plaats.

Turn- en Gymsport Dokkum kan zeer tevreden terugkijken op deze eerste wedstrijd, waarbij alle turnsters zich al verzekerd hebben van een plek in de landelijke kwartfinale. Daarnaast hebben alle turnsters zich op alle onderdelen geplaatst voor de toestelfinales van district Noord.