Zaterdag 20 februari 2016 was de eerste plaatsingswedstrijd voor de wedstrijdgroep III in Burgum.

Zaterdag 20 februari 2016 was de eerste plaatsingswedstrijd voor de wedstrijdgroep III in Burgum.

In de tweede ronde waren er wel negen turnsters van Turn & Gymsport Dokkum op de wedstrijdvloer aanwezig om hun oefeningen te laten zien. Voor het niveau  pupil 2 D3 waren dat Catharina Bakema, Elisabeth Schregardus, Iris Visser, Jildou Halma, Nienke Eelkema, Tatum Keegstra  en Yente Bouma. Er waren veel turnsters in deze groep en het niveau lag hoog.  Catharina liet een heel erg mooie balkoefening zien. Elisabeth liet zien dat ze heel erg goede sprongbenen heeft en dit werd beloond met het eerste cijfer op dit onderdeel van haar categorie! Iris Visser haar balkoefening ging niet helemaal als gepland, waardoor een hoge klassering niet aan de orde kwam. Ook Jildou straalde op de sprong. Zij behaalde hier het 3e cijfer en werd in totaal 6e.

Tatum scoorde op alle toestellen in de middenmoot. Dit betekent dat er zeker een hogere klassering te behalen is, als we nog harder werken aan de lenigheid.

Het was voor Yenthe haar eerste wedstrijd. Zij was dan ook erg zenuwachtig voor haar eerste wedstrijdervaring. De zenuwen waren wel te zien, waardoor de oefeningen niet helemaal naar boven kwamen zoals dat de bedoeling was.

Nienke liet zien dat ze haar zenuwen wel onder controle kon houden. Op de balk stond ze als een huis en heeft alle elementen zonder vallen uitgevoerd. Op de sprong scoorde ze het hoogste cijfer en op de brug scoorde ze ook heel hoog. Hierop kreeg ze het 2e cijfer van haar categorie op dit onderdeel. In totaal werd Nienke 4e en vanwege het grote deelnemersveld mocht ze hiervoor een medaille in ontvangst nemen.

 

Ook Juliette Tuil en Naomi Hardholt (pupil 1 D3) kwamen deze wedstrijd in actie.

Helaas werd er tijdens Juliette haar sprong iets gezegd door de wedstrijdspreker, waar ze erg van schrok. Hierdoor mislukte haar sprong en ze mocht de sprong niet opnieuw uitvoeren. Daarentegen liet ze op de brug wel een prachtige oefening zien, wat werd beloond met het 2e cijfer.

Naomi zit nog maar 3 maanden op turnen, dus dat ze hier stond was al een hele prestatie! Ze heeft veel plezier gehad en goede wedstrijdervaring opgedaan.

 

In de derde wedstrijd was het de beurt aan Dione Mellink (Jeugd 1 D3) en Anke Hiemstra (jeugd 1 D2). Dione was een tijdje ziek geweest en was er daardoor nog niet helemaal bij. Toch stond ze er vandaag en liet ze een hele mooie vloeroefening zien.

Anke begon een beetje minder op balk waar ze 2 vallen moest incasseren, maar kwam daarna heel sterk terug.  Op de andere drie toestellen liet ze mooie oefeningen zien! Uiteindelijk is ze 7e geworden, maar hier is ruimte voor een hogere klassering.

 

In de laatste ronde mochten Amelie Monsma en Nynke Graansma (pupil 1 D2) hun kunsten aan de jury vertonen.  Op de brug begon Nynke sterk en kreeg voor haar brugoefening het 4e cijfer!

Amelie liet een hele mooie vloeroefening zien met een nette loopoverslag en een mooie handstand doorrol.

 

Al met al kijken we terug op een drukke en gezellige wedstrijd. Er is zeker ruimte voor verbetering, hier gaan we de komende weken weer heel erg hard voor trainen. We weten waar we aan moeten werken dan zijn we er bij de 2e plaatsingswedstrijd op 9 april in Damwoude weer bij!