Zaterdag 09-04-2016 vond er een wedstrijd plaats in Damwoude. Aan deze wedstrijd deden turnsters mee van de B- en C-selectie.

Zaterdag 09-04-2016 vond er een wedstrijd plaats in Damwoude. Aan deze wedstrijd deden turnsters mee van de B- en C-selectie.

In de tweede wedstrijd waren er veel leden van Turn en Gymsport Dokkum aanwezig op de wedstrijdvloer. 9 turnsters lieten hun mooie oefeningen zien aan de jury en publiek in twee verschillende categorieën.

In de categorie pupil 1 D3 deden Juliette Tuil en Naomi Hardholt mee. Juliette heeft goed haar best gedaan, op de sprong heeft ze een nette handstand platval gedaan met keurig nette benen. Op de brug heeft ze de jury goede hol/bol zwaaitjes laten zien en zijn haar zwaaien ook erg vooruit gegaan. Voor Naomi was het pas haar tweede wedstrijd, ze heeft dan ook laten zien dat ze met sprongen vooruit gaat. Op de brug heeft ze hele mooi zwaaien laten zien en op de sprong heeft ze een keurig uitgevoerde handstand platval laten zien. Op de balk stond ze netjes met de zweefstand. Haar prestaties werd dan ook beloond met een zilveren medaille.

In de categorie pupil 2 D3 deden maar liefst 7 turnsters mee van T&GD: Catharina Bakema, Elisabeth Schregardus, Iris Visser, Tatum Keegstra, Yente Bouma, Nienke Eelkema en Jildou Halma.

Catharina was erg zenuwachtig voor de balk, toch heeft ze een keurige oefening uitgevoerd, zelfs met de handstand. Ook Catherina heeft zich verbeterd op de brug, bij de hol/bol zwaaitjes was ze helemaal gestrekt en de zwaaien waren mooi hoog. Elisabeth heeft op de sprong een nette handstand platval laten zien aan de jury. Op de vloer deed ze een keurige handstand waarbij ze helemaal gestrekt was en even bleef staan in de handstand. Op de balk heeft ze een nieuwe afsprong gedaan, namelijk de overslag. Iris heeft tijdens de wedstrijd voor het eerst op de vloer een loopoverslag gedaan, ze voerde deze netjes uit. Ook op de brug heeft ze iets nieuws gedaan, namelijk de ondersprong. Op de sprong heeft ze een keurige handstand platval gedaan. Tatum heeft op de brug nette zwaaien laten zien, ze is hiermee erg vooruit gegaan. Ook op de balk heeft ze super gepresteerd. Ze heeft een mooie handstand en koprol laten zien aan de jury en aan het publiek. Yente is ook erg vooruitgegaan met de zwaaien op de brug, ze heeft mooie houdingen laten zien. Op de balk heeft ze een arabier als afsprong gedaan. Op de sprong heeft ze een keurige handstand platval uitgevoerd en op de vloer is de koprol achterover ook erg verbeterd. Nienke is ook erg vooruitgegaan. Op de sprong heeft ze een keurige handstand platval laten zien. Op de brug heeft ze nette zwaaien laten zien met mooie houdingen. Tijdens deze wedstrijd heeft ook Nienke voor het eerst de handstandoverslag op de vloer uitgevoerd. Nienke haar prestaties werd beloond met de 4e plaats, hiervoor kreeg ze een bronzen medaille. Jildou had vandaag mooie oefeningen laten zien, met overal een hoge moeilijkheid. Op de balk heeft ze een nette handstand laten zien en stond ze bij ook bij de rest van haar oefening als een huis. Op de vloer heeft ze een mooie stutrol laten zien. Bij de brug heeft ze een nette ondersprong laten zien waarbij ze erg hoog van de brug af kwam. Jildou mocht plaatsnemen op het podium om de gouden medaille in ontvangst te nemen!

In de derde wedstrijd was Dione Mellink (jeugd 1 D3) aan de beurt. Dione heeft echt flinke vooruitgang geboekt tijdens de trainingen. Dit heeft ze ook laten zien tijdens deze wedstrijd. Op de balk heeft ze een nette arabier als afsprong gedaan. Op de sprong heeft ze een keurige handstandoverslag over de kast heen gedaan. Dit laatste bracht soms nogal wat zenuwen mee, maar gelukkig was daar niks van te merken tijdens deze wedstrijd. Op de vloer heeft ze een loopoverslag gedaan, deze heeft ze keurig uitgevoerd.

Voor de B selectie kwam Anke Hiemstra uit in jeugd D2. Anke haar eerste toestel was de balk en hierop begon ze gelijk sterk. Ze liet een mooie radslag zien en een goeie salto als afsprong. Op de vloer turnde ze veel plusjes waaronder een Arabier flik flak. De sprong is Anke haar sterkste toestel en hier liet ze ook weer zien de beste te zijn. Als laatste de brug, ook hier een stabiele oefening met een mooie hoge salto af. Waar Anke de vorige wedstrijd nog als 7e eindigde met een klein verschil op de nr 3 mocht ze vandaag de bronzen medaille in ontvangst nemen! Een super prestatie!

De laatste wedstrijd kwamen nog 2 turnsters van T&GD uit, Amélie Monsma en Nynke Graansma in pupil 1 D2. Ze begonnen op de brug, hier schoot Amélie helaas door met de buikdraai en dit leverde haar helaas een val op. Beide dames lieten een mooie balkoefening zien met voor allebei een val met de koprol. Als 3e toestel de vloer. Dit was Amélie haar sterkste onderdeel, ze liet een prachtige oefening zien met veel plusjes. Als laatste de sprong. Hier kwam Amelie helaas niet goed uit en weigerde hierdoor de eerste sprong. Nynke liet 2 keer een mooie handstand plat zien. Een knappe prestatie van Nynke aangezien ze woensdag nog ziek van de training naar huis is gegaan en vandaag ook nog lang niet fit was! Beide dames lieten weer zien dat ze vooruit gegaan waren, top gedaan!

Nu afwachten wie er doorstromen naar het FK!DSC00025 DSC00026 DSC00031 DSC00034 DSC00037 DSC00040 IMG_9887 IMG_9888 IMG_9891 IMG_9894 IMG_9895