Vier tickets voor het NK turnen en drie toestelfinales voor Turn- en Gymsport Dokkum

Vier tickets voor het NK turnen en drie toestelfinales voor Turn- en Gymsport Dokkum

Zaterdag 7 en zondag 8 april waren de landelijke halve finales turnen van de tweede en derde divisie in Nieuwegein. Maar liefst veertien turnsters van Turn- en Gymsport Dokkum hadden zich weten te plaatsen voor de halve finale, een hele prestatie. In dit weekend waren tien van deze turnsters ingedeeld.

Janne Arjaans en Sterre Verhulst turnden in de eerste wedstrijdronde in de categorie instap N3. Sterre turnt namens GV Leeuwarden en Turn- en Gymsport Dokkum. Sterre liet zich na haar enkelblessure niet uit het veld slaan en haalde op het onderdeel sprong zelfs het derde cijfer. Hiermee heeft ze een ticket voor de toestelfinale sprong in de wacht heeft gesleept. Janne haalde met haar mooie zwaaien aan de rekstok een ticket voor de toestelfinale brug. Helaas viel Janne van de balk met de halve pirouette, maar zij bleef met de radslag keurig staan, net als Sterre. In het eindklassement eindigde Janne op de negende en Sterre op de tiende plaats. Beide turnsters hebben zich geplaatst voor de Nederlandse kampioenschappen turnen!

Anne Jeannette Bouma deed in de tweede wedstrijdronde mee in de categorie pupil 1 N3. Zij turnde twee erg mooie sprongen en eindigde op dit onderdeel in de top tien met een hoog cijfer. Op de andere toestellen turnde Anne stabiel. Helaas kwam ze tekort in de netheid om door te kunnen stromen, maar aan deze landelijke wedstrijd meedoen is al een hele prestatie en ervaring.

Fenna Hoekstra turnde in de andere baan in de categorie pupil 2 N3. Ze startte haar wedstrijd op de balk. Na wat opstartproblemen maakte ze haar oefening sterk en strak af, met zelfs de complimenten van de jury. Op vloer turnde ze hoge series en hiermee heeft ze dan ook de twaalfde plaats behaald. Dit betekent dat ze zich geplaatst heeft voor de Nederlandse Kampioenschappen!

Welmoed van der Bij en Flore Postma waren in de volgende wedstrijdronde aan de beurt in de categorie jeugd N4. Flore en Welmoed hebben een goede wedstrijd gedraaid. Er is netjes geturnd en er zijn ook verbeterpunten. Het niveau ligt erg hoog in deze wedstrijden. Beide zijn ze blijven staan op de balk wat erg knap is. Op de sprong hebben ze veel vooruitgang laten zien. Beide sprongen waren hoog en netjes geturnd. Op de vloer heeft Welmoed vooral mooie series laten zien. Op brug turnde Flore goed door wat weer punten oplevert bij het cijfer. Flore eindigde als zeventiende en Welmoed als zestiende.

In de laatste wedstrijd van deze dag kwamen Swany de Haan en Froukje Sliedrecht in de categorie senior C in actie. Evelyn kon helaas niet meedoen door een blessure. Swany is dit jaar voor het eerst senior, wat inhoudt dat ze een van de jongere turnsters is in deze categorie. Voor Froukje en Swany was het een hele prestatie dat ze de halve finale mogen turnen. Deze kans hebben ze goed benut, nieuwe doelen zijn gehaald en nieuwe doelen zijn bedacht. Froukje en Swany scoorden beide hoog op de sprong met een tsukahara. Swany liet de hoogste moeilijkheid van alle senioren zien op de het onderdeel vloer met onder andere een anderhalve schroef. Froukje bleef strak op de balk staan en eindigde met een schroef en de vloeroefening met een hoge arabier dubbele schroef. Swany eindigde op de twintigste plaats en Froukje als zestiende.

Thirza Scherjon turnde op zondag in de categorie jeugd N3. Thirza begon met een goede vloeroefening. Op het onderdeel sprong liet ze zien dat ze hier de beste was met de hoogste score van haar categorie. Ze stroomt hiermee als eerste door naar de toestelfinale sprong. Op het onderdeel brug haalde Thirza haar eerste reus niet, wat tot een val en veel aftrek leed. Gelukkig bleef ze tot slot op de balk staan en heeft ze goed genoeg geturnd om door te stromen naar de Nederlandse kampioenschappen!

Een succesvol weekend met maar liefst vier tickets voor de Nederlandse kampioenschappen meerkamp en drie toestelfinales! Komend weekend zullen er nog vier turnsters van Turn- en Gymsport Dokkum hun halve finale turnen in Leek.