Succesvolle eerste turnwedstrijd in Veenoord!

Succesvolle eerste turnwedstrijd in Veenoord!
Na twee seizoenen was er vandaag dan eindelijk weer een wedstrijd voor een deel van de turnsters van Turn- en Gymsport Dokkum.
In de eerste ronde kwamen Yinthe Kooistra, Lieke van der Meer, Mare van der Meulen en Janet van der Meulen in actie in een team binnen niveau 3. Sophie kon niet deelnemen vanwege een blessure, maar zij was wel aanwezig om het team te ondersteunen. Yinthe liet op de sprong en vloer haar springbenen zien en turnde hier goed. Mare blonk uit op het onderdeel brug, waar ze ons verraste met een zolendraai. Ze werd op dit onderdeel met een mooie score 14.050 eerste. Lieke was op het onderdeel sprong het beste van alle turnsters. Janet turnde stabiel en vooral op de vloer netjes, waar ze de tweede plek haalde. Op het onderdeel balk is bij alle dames nog veel ruimte voor verbetering. Het team won het zilver en Janet won voor de individuele meerkamp tevens de zilveren medaille.
Elyze Wierda turnde in niveau 2. Ze liet zien dat ze vooral op brug goed kan turnen en behaalde hier met een ruime voorsprong de eerste plek. Dit lukte haar tevens op het onderdeel sprong, met een score van 14.350. Op de vloer turnde Elyze netjes en op de balk oefenen we voor steeds meer stabiliteit. Elyze mocht bij de prijsuitreiking het podium betreden voor het goud.
In de tweede ronde turnden Lieke van der Wal en Janne Arjaans in de categorie jeugd D. Bij Lieke waren de zenuwen bij het eerste onderdeel aanwezig, waardoor ze een deel van haar vloeroefening vergat. Helaas kostte dit veel punten, maar ze heeft de wedstrijd goed afgemaakt op de andere onderdelen en kan niet wachten om haar mooie vloeroefening de volgende keer goed uit te voeren. Janne turnde een mooie balk- en vloeroefening en werd op beide onderdelen tweede. Op de brug maakte ze een foutje, maar ze kon zich dit permitteren. Ze kreeg bij de prijsuitreiking de bronzen medaille omgehangen.
Fenna Hoekstra turnde in de andere baan bij de junioren D. Ze begon op de balk, waar ze stond als een huis tijdens haar oefening. Ze haalde de hiermee hoogste score met 12.450 punten. Ook de rest van de wedstrijd turnde ze foutloos, wat resulteerde in een gouden medaille voor de meerkamp.