Succesvole turnsters op toestelfinales van Noord-Nederland

Op zondag 4 juni waren de toestelfinales van district Noord (Friesland, Groningen, Drenthe) in Groningen.
Nine Postma is de enige turnster uit Noord-Nederland die in het hoge niveau jeugd 1e divisie turnt. Zij was dus al verzekerd van vier gouden medailles. Nine turnde maar liefst drie nieuwe elementen deze wedstrijd en heeft daarmee mooie progressie laten zien. Op de balk haalde ze zelfs de hoogste dagscore van alle niveaus in de bovenbouw met een score van 12.633.
Lieke van der Wal, Thealde Holwerda, Nikée Feitsma en Tessa van der Vliet turnden hadden zich bij de jeugd 2e divisie voor verschillende toestelfinales geplaatst. Lieke won overtuigend het goud op de vloer en het brons op de balk. Op de sprong werd ze met 0,05 punten verschil vierde. Thealde won het goud op de brug en werd vijfde op de balk. Nikée won het goud op de sprong en het brons op brug. Op de balk eindigde ze als vierde en op de vloer als vijfde. Tessa eindigde met een klein verschil als vierde op de brug en vloer, als zesde op de balk en zevende op de sprong.
Fenna Hoekstra turnde zich bij de junioren 2e divisie op de sprong, brug en vloer naar het goud en op de balk naar het zilver. Larissa van der Woude deed bij de senioren 3e divisie mee met de brug. Ze won hier zeer overtuigend het goud met de hoogste dagscore van de bovenbouw met 12.033.
Kan een afbeelding zijn van 4 mensenKan een afbeelding zijn van 15 mensen, trampoline en de tekst 'Zondag Welkom 1 2 3'Kan een afbeelding zijn van 28 mensen, trampoline en tekstKan een afbeelding zijn van 4 mensen, trampoline en tekstKan een afbeelding zijn van 26 mensen en tekst