Senioren Turn- en Gymsport Fries kampioen

Afgelopen zaterdag vonden de Friese kampioenschappen voor het groepsspringen plaats in Leeuwarden. Bij het groepsspingen zit je in een team, waarbij zes personen steeds in een vlot tempo achter elkaar aan dezelfde sprongen tonen. De laatste twee series zijn keuzesprongen, waarin verschillende sprongen gedaan morgen worden. Voor Turn- en Gymsport Dokkum kwamen twee teams uit. ’s Ochtends om 8 uur was het de beurt aan het team Jeugd niveau C. Daarin sprongen Doutzen Schilstra, Tessa de Graaf, Lauren de Boer, Inge Nieske Heidstra, Swany de Haan, Ilse Brijker en Wietske de Jong, die lastminute hartstikke goed met de grotere meiden mee heeft gedaan. Ze deden mee op drie verschillende onderdelen, waarbij ze steeds zes sprongseries aan de jury toonden.

Het team begon op het onderdeel plankoline kast, waarbij onder andere knappe overslagen en salto’s werden getoond. Het overspreiden was nog lastig, waardoor twee meiden hun evenwicht verloren voor de landing. Ze eindigden op dit onderdeel op de 5e plaats. Daarna gingen ze naar het onderdeel tumbling, waar ondanks het spiekbriefje de sprongen niet helemaal goed in het hoofd bleken te zitten en een paar sprongen dubbel zijn geturnd. Wel gingen de sprongen die ze hebben laten zien netjes. Het team eindigde op dit onderdeel op de 6e plaats. Het laatste onderdeel was trampoline valmat, waarbij de meiden hoog door de lucht sprongen. Ze eindigden op dit onderdeel op de 7e plaats. Ondanks de geringe voorbereiding in de trainingen, waarbij weinig met het hele team samen is gesprongen, hebben de meiden een erg leuke en gezellig wedstrijddag gehad.

’s Middags was het de beurt aan het team Senior niveau C met Mara Anna Beckers, Froukje Sliedrecht, Judith Hoekstra, Jikke de Hoop, Janna van der Meulen, Shirien Elbakry, Femke Andringa, Aukje de Beer en Elske Zuidema. Ook dit team deed mee aan drie onderdelen en toonden bij elke serie acht sprongen. De dames begonnen sterk op het onderdeel tumbling, waarbij keurig synchroon en achter elkaar aan werd gesprongen. Ze eindigden dan ook op een verdiende eerste plaats en zijn daarmee Fries kampioen op dit onderdeel! Het tweede onderdeel was plank pegasus. Janna kwam tijdens het inturnen verkeerd terecht en bezeerde haar enkel, waardoor zij niet meer in staat was om mee te springen. Heel snel moesten de meiden beslissen wie de sprongen van Janna ging doen, zonder deze in te kunnen springen. Het leverde wat stress op bij het team maar uiteindelijk hebben de meiden laten zien dat ze als team sterk zijn en dat ze voor elkaar kunnen invallen wanneer nodig. Op het onderdeel plank pegasus werd een 6e plek behaald. Het laatste onderdeel was trampoline valmat, waarbij ze hoge salto’s lieten zien. Ondanks een paar fouten, zijn zij hier op een knappe 5e plaats geëindigd in een deelnemersveld van 17 teams.