Chayenne Bosch goud en Maureen Oud zilver!

Chayenne Bosch goud en Maureen Oud zilver!

Zaterdag 12 maart was de tweede plaatsingswedstrijd voor de niveaus D2 t/m D5 in Kollum. De pré-instappers van Turn- en Gymsport Dokkum kwamen allemaal uit in D4.

In de eerste wedstrijd mochten Alyssa Zeilinga en Frouke Boelens (pré-instap 2) hun oefeningen aan de jury laten zien. Op vloer lieten Alyssa en Frouke hele mooie oefeningen zien en hier scoorden ze het 1e en 3e cijfer van hun categorie. Alyssa liet op sprong twee keer een mooie handstand-platval zien. Frouke liet zien dat ze goed kan springen door deze sprong als enige met een extra dikke mat te springen. Dit werd door de jury gewaardeerd en ze scoorde hier het 2e cijfer. Na twee goede onderdelen was brug aan de beurt. Alyssa haalde alle elementen, maar Frouke helaas de heupdraai niet. Dit heeft veel punten gekost, waardoor het uitzicht op een medaille werd verstoord. Gelukkig werd de wedstrijd goed afgesloten met een stabiele balkoefening. Alyssa eindigde op een 7e en Frouke op een 8e plaats.

Chayenne Bosch en Hiske de Roos, ook pré-instap 2, mochten in de tweede wedstrijd aantreden. Ze begonnen met een nette vloeroefening, waarop ze het 2e en 4e cijfer behaalden. Op sprong werd door de dames twee keer een mooie handstand-plat met een extra dikke mat geturnd. Chayenne behaalde hier het 1e cijfer. Daarna turnden Chayenne en Hiske goede brugoefeningen. Chayenne behaalde met een hoge opzwaai ook hier het 1e cijfer met 14.05 punten. Het laatste onderdeel was balk waarop Hiske net als de vorige wedstrijd keurig bleef staan. Waar het bij Chayenne de vorige keer mis ging, liet ze nu zien dat zij het wel degelijk kan en hier behaalde ze weer het hoogste cijfer van hun categorie. Tijdens de prijsuitreiking kreeg Chayenne overtuigend de gouden medaille omgehangen! Hiske eindigde op een mooie 7e plaats.

In de derde wedstrijdronde waren aan de beurt. Thealde Holwerda, Melissa Stuivenvolt en Nine Postma (pré-instap 1), begonnen op de balk. Melissa en Nine bleven hierop keurig staan. Helaas vergat Thealde op de balk de zweefstand en dit heeft haar erg veel punten gekost. Op de vloer werden goede oefeningen getoond en Nine behaalde hier met haar mooie handstand het hoogste cijfer van hun categorie met maar liefst 14.65 punten! Op sprong werden prima sprongen laten zien en daarna was het onderdeel brug aan de beurt. Hierop hebben de dames zichzelf verbeterd ten aanzien van de vorige wedstrijd. Thealde behaalde hier het 3e cijfer met 14.05 punten. Waar de vorige keer prijzen behaald werden, zat dit er vandaag net niet in. Onze jongste turnster Nine van vijf jaar, eindigde op een hele knappe 4e plaats, net naast het podium! Daarop volgde Melissa met een mooie 5e plaats en Thealde eindigde op de 10e plaats.

Ook deden aan deze wedstrijdronde vier meisjes van de C-selectie mee. Wendy, Esmee, Kirsten en Maureen lieten hun mooie turnoefeningen zien aan de jury en aan het publiek. Wendy was nog niet helemaal fit, ze was namelijk al bijna de hele week ziek geweest. Toch heeft ze wel meegedaan aan deze wedstrijd en heeft ze goede oefeningen laten zien. Er zijn nog wat verbeterpunten op de netheid. Esmee is als 10e geëindigd deze wedstrijd. Op de balk liet ze zien dat ze een goede balans had, op dit toestel behaalde ze namelijk het 4e cijfer. Op de brug liet Esmee ook een mooie borstwaartsom zien. Kirsten heeft op de balk een hoge nette streksprong uitgevoerd en een mooie halve draai op twee voeten. Op de vloer heeft ze een nette radslag gedaan. Maureen had vandaag haar dag en dat liet ze ook zien. Op de onderdelen brug en balk behaalde ze het tweede cijfer. Op de vloer kreeg ze maar liefst het 4e cijfer. Ze bleef staan als een huis op de balk. Bij de prijsuitreiking mocht Maureen op het podium staan en kreeg ze een zilveren medaille omgehangen.

Lydia en Nathalie mochten deze wedstrijddag afsluiten voor Turn- en Gymsport Dokkum. Lydia heeft op deze wedstrijd een mooie brug oefening laten zien. Op dit onderdeel heeft ze zich goed verbeterd ten opzichte van de vorige wedstrijd. Op de balk raakte ze even in de war waardoor de oefening niet helemaal goed verliep. Op de vloer liet ze wel zien dat ze goed heeft geoefend. Nathalie is als 8e turnster geëindigd in deze categorie. Op de balk liet ze een nette handstand zien. Op de vloer heeft ze voor de eerste keer op een wedstrijd een handstandoverslag uitgevoerd en de sprong deed ze een nette handstand-platval.

Het is nog even wachten op de einduitslag van de wedstrijden samen, zodat we weten wie er doorstromen naar het Fries kampioenschap op 21 mei.