2X NEDERLANDS KAMPIOEN! & SEIZOENSKAMPIOEN!

 
 
TWEEMAAL NEDERLANDS KAMPIOEN TURNEN!
Turn- en Gymsport Dokkum kwam op zaterdag 15 april met twee teams in actie op het bondskampioenschap teams in Nijmegen. De teams hadden zich dit seizoen door middel van kwalificatiewedstrijden en de halve finale weten te plaatsen en daarmee al veel teams uit heel Nederland achter zich gelaten. Door de overgebleven teams werd er nu gestreden voor het Nederlandse podium.
Het team supplement D bestond uit Lieke van der Wal en Thealde Holwerda, samen met Nikée Feitsma en Tessa van der Vliet (combinatie GV Leeuwarden & Turn- en Gymsport Dokkum). Het team won na een sterke wedstrijd het goud en daarmee de titel bondskampioen. Het gehele seizoen was het team onverslaanbaar en daarmee wonnen zij tevens een grote beker met de titel seizoenskampioen!
In de andere baan turnde het team supplement C, bestaande uit Nine Postma, Fenna Hoekstra, Thirza Scherjon, Jildou Halma, Swany de Haan en Larissa van der Woude. Dit team won tevens het goud met maar liefst 2,5 punten verschil! Naast de titel bondskampioen werd ook de beker met de titel seizoenskampioen uitgereikt aan het team.
Hiermee hebben ze een zeer uitzonderlijke prestatie geleverd. Volgend weekend komen de turnsters nogmaals in actie tijdens de individuele finales in Alkmaar.