Zilver voor Anouk Knoop en Esmee Mellink tijdens Friese Kampioenschappen.

Zilver voor Anouk Knoop en Esmee Mellink tijdens Friese Kampioenschappen.

Op zaterdag 20 mei werden in Damwoude de Friese Kampioenschappen turnen gehouden voor niveau District 1, G en H.

In de eerste wedstrijd was het de beurt aan Naomi Hardholt en Marije Elzinga, pupillen 2 D1. Ze begonnen de wedstrijd bij het spannendste toestel, balk. Naomi liet een goede oefening zien, maar viel er helaas af met de koprol. Ook voor Marije was het een spannend toestel en viel ze eraf met de radslag. Ondanks deze val werd haar verder zeer strakke oefening beloond met een eerste plaats op balk! Door naar de vloer. Hier hebben ze alle twee een prachtige oefening neergezet. Ook op sprong lieten ze zien dat ze het niveau goed beheersen, met twee strakke sprongen. Als laatste naar de brug. Naomi had een strakke oefening, maar viel er helaas af met ophurken. Marije maakte haar wedstrijd nog goed af. Uiteindelijk viel Marije net buiten de prijzen met een 4e plaats. Naomi had helaas wat pech met het jureren van haar balk, waardoor ze 10e is geworden.

In de eerste wedstrijd mochten Mara Damstra en Anna Wensink, jeugd 2 H, ook hun turnkunsten laten zien aan jury en publiek. De wedstrijd begon op het toestel balk. Dit toestel is erg spannend, vooral door de zenuwen. Beide dames hebben een goede oefening neergezet. Anna liet een mooie zweefstand zien en een goede foutédraai. Mara eindigde haar oefening sterk met een hurksalto achterover. Op de vloer turnde Anna een nette oefening met een mooie choreografie. In haar oefening zat een nette overslag en mooi boogje. Mara turnde een arabier flikflak in de oefening, wat een moeilijke serie is! Door naar het toestel brug. Hier was goed te zien dat Mara en Anna goed geoefend hebben. Het ophurken lukte bij beide dames in de oefening en de oefeningen werden afgesloten met een nette hurksalto af. Als laatste kwam het toestel sprong. Mara en Anna turnden beide nette handstandoverslagen. Op dit toestel kreeg Mara zelfs het 2e cijfer en Anna het 5e cijfer van hun categorie. In een sterk en groot deelnemersveld is Anna geëindigd als 13e en Mara als 12e.

In wedstrijd drie was het de beurt aan Anouk Knoop en Demi Leistra, jeugd 1 D1. Ook zij begonnen bij de balk. Het lukte hun alle twee om te blijven staan, een goede start van de wedstrijd dus! Op de vloer hebben ze veel moeilijke plus elementen laten zien en draaiden ze dus ook goed mee in het sterke deelnemersveld. Door naar de sprong. Anouk heeft hier twee goede overslagen gesprongen. Demi deed een bonussprong, de half in- half uit. Ze heeft laten zien dat ze deze sprong goed beheerst en haalde een ruime eerste plaats op dit toestel! Door naar het laatste toestel brug. Ook hier hebben ze weer een strakke oefening geturnd, en heeft Anouk laten zien dat ze bij de besten hoort op dit toestel met een tweede plaats. Demi had helaas ook wat pech met het jureren bij de balk en werd uiteindelijk 11e. Voor Anouk was de prijsuitreiking spannend na een wedstrijd zonder fouten. Ze mocht het zilver mee naar huis nemen!

In de laatste wedstrijd ronde was het de beurt aan Esmee Mellink (senior G) en Nienke Hanemaaijer (junior G). Esmee en Nienke draaiden alle twee een goede oefening op de brug. Nienke turnde zelfs een super strakke oefening. Op de balk maakte Esmee het voor iedereen spannend, maar ze wist erop te blijven staan! Goed voor een tweede plaats op dit toestel. Nienke turnde een strakke balk oefening. De handstand turnde ze erg netjes. De zenuwen waren een klein beetje te zien, daardoor zijn er verbindingen niet geteld. Door naar de vloer. Esmee had turnde een zeer strakke oefening, wat dan ook een eerste plaats op dit toestel waard was! Ook Nienke had een zeer strakke oefening waar weinig op aan te merken was. Door het grote en zeer sterke deelnemersveld lagen de scores heel dicht bij elkaar en was deze oefening maar enkele tienden verwijderd van de nummer 1. Het laatste toestel was sprong. Esmee turnde twee nette sprongen. Nienke liet ook een goede overslag zien aan de jury. De tweede sprong was wat moeilijker omdat de aanloop niet helemaal goed was, maar ze heeft keurig de handstandoverslag gesprongen! Nienke is in een heel sterk deelnemersveld 13e geworden en kan zeker trots zijn op de prestaties van deze wedstrijd. Esmee mocht plaatsnemen op het podium en mocht de zilveren medaille meenemen!