Zaterdag 29 juni waren de toestelkampioenschappen voor de 1e en 2e divisie van Friesland, Groningen en Drenthe in Vries

Zaterdag 29 juni waren de toestelkampioenschappen voor de 1e en 2e divisie van Friesland, Groningen en Drenthe in Vries. Alle turnsters van Turn- en Gymsport Dokkum hadden zich tijdens de voorrondes voor alle toestellen weten te plaatsen.
 
Nine Postma deed mee in de categorie instap N1. Ze begon met twee goede sprongen die werden beloond met een hoge score van 13.750. Op de brug turnde ze de mooiste oefening van het seizoen met een nieuw plusje. Ze scoorde hier maar liefst 14.650 punten! Bij de balk had Nine iets minder geluk, ze viel er helaas twee keer af. Tot slot turnde ze een prima vloeroefening. Nine kreeg vier mooie gouden medailles.
 
Sterre Verhulst turnde bij de pupillen 1 N2. Een bijzonder wedstrijd, omdat dit vanwege een verhuizing Sterre haar laatste turnwedstrijd is onder GV Leeuwarden/Turn- en Gymsport Dokkum. Sterre begon met een goede balkoefening, waar ze bleef staan op de balk. Vervolgens liet ze een mooie vloeroefening zien en daarna erg goede sprongen. Ook op de brug slaagde alles wat ze hoopte. Sterre werd vierde op brug en balk, tweede op vloer en ruim eerste op sprong!
 
Fenna Hoekstra turnde in de categorie jeugd N3. Ze begon met een goede vloeroefening. Op de sprong ging de eerste helaas mis, ze landde hier niet op haar voeten. Bij de tweede sprong heeft ze laten zien dat ze dit zeker wel kan. Op de brug turnde ze naar behoren en scoorde hier wel 14 punten. De balkoefening begon ze wiebelig en helaas viel ze er met de arabier af. Fenna kreeg goud omgehangen voor vloer en brug en zilver voor balk. Op sprong werd ze ondanks ze val met een klein verschil vierde.
 
Dané Koenen turnde namens WIK FTC/Turn- en Gymsport Dokkum in de categorie jeugd N2. Ze turnde twee keer een goede flikflak bij de sprong en vervolgens een erg mooie brugoefening met een hoge uitvoeringsscore. Op de balk ging de gymnastische serie helaas niet lekker, maar ze sloot de wedstrijd goed af op de vloer. Dané won brons op sprong en zilver op brug en vloer. Op de balk eindigde ze als vierde.
 
Thirza Scherjon turnde in de categorie jeugd D. Ze begon met een prima basisoefening op de brug en vervolgde de wedstrijd met twee mooie sprongen. Ook op de balk bleef Thriza staan. Tot slot turnde ze een erg mooie vloeroefening. Ze kreeg voor het onderdeel vloer dan ook de gouden medaille. Zilver won ze op sprong en brug en brons op balk.
 
Een leuke en succesvolle afsluitende wedstrijd van het seizoen!