Zaterdag 26 mei werden de Friese Kampioenschap georganiseerd voor niveau D2, D3 en D4 (pupil 1 tot en met jeugd 1) in Noordwolde.

Zaterdag 26 mei werden de Friese Kampioenschap georganiseerd voor niveau D2, D3 en D4 (pupil 1 tot en met jeugd 1) in Noordwolde.
Van de C selectie van Turn- en Gymsport Dokkum hadden Nienke Postma en Juliette Tuil (jeugd 1 D2) zich geplaatst. Dit was extra knap, omdat ze dit jaar een niveau omhoog gegaan zijn! Zij mochten in de derde wedstrijd in actie komen. 
Zij begonnen hun wedstrijd op de sprong. Nienke was hier het meest zenuwachtig voor, maar uiteindelijk was dit helemaal niet nodig. Nienke en Juliette lieten twee hele mooie overslagen over de kast zien! 
Daarna gingen de dames naar de brug. Dit is Juliette haar favoriete onderdeel en met haar nette oefening behaalde ze hier zelfs het 2e cijfer van haar categorie! 
De balk is altijd een spannend onderdeel, maar beide dames wisten hun hele oefening te blijven staan! Nienke turnde voor het eerst op de wedstrijd de radslag op de balk en Juliette bleef keurig zitten met de koprol! 
Nienke en Juliette sloten hun wedstrijd met een Arabier flikflak en een nette overslag op de vloer af. 

Beide dames hebben laten zien dat ze thuishoren in dit niveau en in het eindklassement eindigde Nienke als 10e en Juliette als 8e! Voor Juliette een prachtige wedstrijd om haar turn carrière mee af te sluiten en volgend jaar turnt Nienke in de B selectie van T&GD! 

In de vierde wedstrijd was het de beurt aan Alyssa Zeilinga en Jasmijn Donkervoort (pupil 1 D2). 
Zij mochten beginnen op de balk en Jasmijn mocht het spits afbijten. Helaas ging Jasmijn ernaast met de koprol, maar D eerst vna de oefening stond als een huis! Alyssa turnde heel stabiel en dit werd beloond met het hoogste cijfer van haar categorie op dit toestel! 
Hierna was de vloer. Ook hier turnden beide dames een hele nette oefening. Er werden mooie overslagen, handstanden en koprol ken geturnd. Jasmijn haar oefening kreeg het 2e cijfer van haar categorie! 
Bij de sprong was het de bedoeling om 2 keer een handstand platval te turnen over de kast met een verhoging erachter. Dit deden Jasmijn en Alyssa heel netjes en hier kreeg Alyssa het 3e cijfer van haar categorie! Het laatste toestel was de brug. Jasmijn en Alyssa turnden hun oefening heel goed achter elkaar door en eindigden beide hun wedstrijd met een mooie ophurken streksprong af! 
Jasmijn eindigde op de 8e plaats, wat heel erg knap is met een val van de balk! 
Alyssa kwam net te kort voor een podiumplek en eindigde op de 4e plaats. 

Ook Jasmijn en Alyssa mogen heel trots zijn op de prestaties die ze deze dag behaald hebben en we gaan nu weer heel hard verder trainen voor volgend jaar! 

Ps: trainster Aukje was zo enthousiast met foto’s maken voor in het verhaal op de instagram van T&GD, dat ze vergeten was dat de foto’s die daar geplaatst worden niet opgeslagen worden op de telefoon😳 en ze was net iets te laat met dit te realiseren voor de foto’s van Juliette en Nienke om deze terug te halen, aangezien het verhaal maar 24 uur zichtbaar blijft.