Zaterdag 21 mei waren de Friese kampioenschappen voor wedstrijdgroep 2 te Wolvega.

Zaterdag 21 mei waren de Friese kampioenschappen voor wedstrijdgroep 2 te Wolvega. Hiervoor hadden zich vier turnsters van Turn- en Gymsport Dokkum geplaatst.

In de eerste wedstrijd mochten Nine Postma en Melissa Stuivenvolt in de categorie pré-instap 1 D4 hun oefeningen laten zien. Ze begonnen de wedstrijd knallend met twee keer een mooie handstand-platval. Op het onderdeel brug turnden de meiden sterk en onze kleine krachtpatser Nine behaalde hier het 4e cijfer. Op de balk lieten ze een mooie zweefstand zien en beide bleven ze keurig staan. Het laatste toestel was vloer, waarop ze onder andere een mooie radslag en handstand uitvoerden. Melissa eindigde op de 10e en Nine op een 6e plaats, dichtbij het podium.

De tweede wedstrijd was het de beurt aan Chayenne Bosch, categorie pré-instap 2 D4. Chayenne heeft op ieder toestel erg goede oefeningen laten zien. Op de brug turnde zij de elementen in een mooi tempo achter elkaar door. Zonder te wiebelen, met een hele mooie zweefstand, verliet ze aan het einde van haar oefening de balk en hierop behaalde ze het 2e cijfer. Ook de vloeroefening werd keurig door Chayenne uitgevoerd, met een lange handstand. Als laatste onderdeel liet Chayenne twee keer een handstand-platval zien op de sprong. Chayenne eindigde op de 4e plaats en met maar 0,142 punten verschil van de bronzen medaille, deed zij zeker niet onder voor het podium! Een hele knappe prestatie in het grote deelnemersveld van wel 32 turnsters. Chayenne stroomt volgend seizoen door naar de instappers en mag daar eindelijk gaan laten zien wat zij allemaal al kan.

In de derde wedstrijd kwam Maureen Oud (instap RF D4) in actie voor Turn- en Gymsport Dokkum. Ze mocht haar wedstrijd beginnen op de balk. Ze had haar zenuwen goed onder controle en liet een oefening zien met weinig wiebels. Na de balk kwam de vloer, op de vloer liet ze een strakke oefening zien met onder andere een nette koprol. Als derde toestel had ze de sprong. Hier voerde Maureen keurig nette handstand-platvallen uit. De wedstrijd sloot ze af met een mooie oefening en een goede ondersprong op de brug. In een groot deelnemersveld van 32 turnsters mocht Maureen de bronzen medaille in ontvangst nemen. Nu kan Maureen gaan oefenen voor volgend jaar!